Trabzonspor ve Avcı neler kazandı

Alanyaspor yenilgisinin yarattığı travma, oyuncular kadar Trabzonspor teknik direktörü Ablullah Avcı'yı da etkilemiş belli ki. Deneyimli çalıştırıcı dün akşam Karagümrük sınavına radikal sayılabilecek bazı değişikliklerle başladı. Son haftaların formsuz isimlerinden biri olan kaleci Uğurcan'ın sakatlığı gerekçesiyle korumaya alınmasını, Fenerbahçe sınavı öncesi isabetli bir mola ve moral yüklemesi olarak değerlendiriyorum.

Onuachu'nun yokluğunda Avcı'nın vazgeçilmezi olan Enis Destan kulübede, Afrika kupasından döndükten sonra lige ısınmaya başlayan Pepe ise ilk kez santrafor pozisyonunda idi. Berat bu defa savunmanın hemen önünde oyun kurucu görevini üstlendi. Israrla tekrarlıyorum, pas hataları hocası nezdinde sinir bozucu oluyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ortaya çıkan farklı skoru teknik direktör tercihlerinin sağladığı düşünülebilir. Saygı duyarım. Ancak gerçeği konuşmak gerekirse, böyle bir rakip karşısında gol yemek bile eleştiri konusudur. Abdullah hocanın dikkatinden kaçmış olamaz son iki karşılaşmadaki bu zafiyet.

Karagümrük kümede kalmak isteyen bir takım. Trabzon gibi zorlu bir deplasmanda tedbirli oynamasına sözüm yok. Fakat maçın hemen başında öne geçtikten sonra sadece skoru korumaya kalkması garipti. Trabzonspor karşısında 75 dakika direnmeye çalışmanın bedeli olacaktı elbette. Ancak yediği iki goldeki talihsizlik bir futbol izleyicisi olarak üzdü beni. Biraschi'yi maçın değil, sezonun en şanssız futbolcusu ilan ediyorum şimdiden. Önce Bardhi'nin ceza alanı dışından attığı şutta top ayağına çarptı ve kalecisini yanılttı. Sonra Visca'nın ortasında meşin yuvarlak rakibe gitmesin diye yaptığı müdahale ile kendi ağlarını havalandırdı.

Evet bu pozisyonların dışında Trabzonspor sayısız fırsat buldu. Ancak skoru değiştirecek son vuruşlarda etkisizdi. Visca, Pepe, Trezeguet ve Eren, ya kaleci ya direk engeline takıldı. Lakin ilk yarım saatte işin rengi belli olmuştu. Boksta sıklet farkı vardır ya, bu maçta da iki takım arasında dağlar kadar fark vardı. Karagümrük'ün hocası Şota yıllarca yaşadığı kentin futbol karakterini ve atmosferini bilmiyor olamaz. Oyuncu grubundaki başı bozukluğuna dur demek ve disiplini sağlamak önemlidir ama, bu girişim hezimete zemin hazırlıyorsa, durup düşüneceksin.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Gelelim Trabzonspor cephesine. Abdullah Avcı ve öğrencileri açısından değerli bir galibiyet oldu. Alanyaspor maçının sebep olduğu hasarı gidermek ve öz güveni sağlamak adına önemliydi. Başardılar, rahatladılar.