Bakan Tekin öğretmenlerden ne istedi

Gündemlerden biri de eğitim. Yeni müfredat tartışmaları, öğretmenlere yönelik şiddet, öğretmen atamaları...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile geçen günlerde Diyarbakır'daydım.

Bakan Tekin 2 gün kaldığı Diyarbakır'da her anını öğretmenler ve öğrencilerle geçirdi.

Öğretmenler her konuda soru sordu Bakan Tekin'e. Şiddet, atama, özel okullardaki ücret düşüklüğü, öğretmenlere yönelik iyileştirmeler...

En çok gelen sorulardan biri olan öğretmene şiddet ile ilgili Bakan Tekin öğretmenlerden okullarında birlik ve beraberlik içinde olmalarını istedi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı ve bakan olarak üzerine düşeni yapacaklarını, cezaların artırılması gibi caydırıcı önlemlerin artırılmasına çalışacaklarını dile getiren Bakan Tekin, öğretmenlere de şu uyarıyı yaptı:

"Sizlere de okullarda görevler düşüyor. Bu konuda mesleki dayanışmanızı artırın. Önlemeye yönelik birlikte olun. Hep beraber birbirimize sahip çıkalım. Okullarınızda birbirinizle kenetlenin. Mesleğin onuru, itibari için birbirinize sahip çıkın."

Komşu ne getirdi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis bugün Türkiye'ye önemli bir ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelecek.

Yunanistan ve Türkiye'nin yakınlaşmasını istemeyen birçok ülke varken kritik konuların ele alınacağı bir görüşme olacak.

Beklenti; komşu iki ülkenin hem ekonomik hem de siyasi ilişkilerini artırması. Diyaloğun sürmesi.

Yunanistan barış ve iş birliği mesajlarıyla geldiği sürece Türkiye düşman artırma değil dostluğu artırma adımları atacaktır.

İkili ilişkilerin artması iki ülkeyi Akdeniz ve bölgede de daha güçlü hale getirecektir.

İlişkilerdeki sorunları başka ülkelerle konuşmak yerine iki ülke kendi aralarında konuşursa birçok açıdan daha iyiye gitmek mümkün.

Bakalım komşu ne getirmiş ve neler konuşulacak

Eurovision'da gördüklerim

Türkiye'nin katılmadığı Eurovision'da Avrupa yine çifte standart uyguladı. Rusya'yı yarışmadan hemen çıkaran Avrupa bu yıl İsrail'i yarışmadan çıkarmadı.

Ama Eurovision 2024 finaline İsrail'e yönelik tepkiler damga vurdu.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı