Gülay kızına şarkıyaptı; 'Kasımpatı'

Kansere verdiği savaştan her seferinde galip çıkan Gülay Sezer, daha temiz bir hava ve daha dingin bir hayat için Muğla'nın Köyceğiz ilçesine yerleşti, ama müzikten kopmadı.

Gülay, sözü ve müzikleri edebiyatçı Murat Uçmaz'a ait 'Beyaz Şarkılar' albümünü Pasaj Müzik etiketiyle bu ay sonuna doğru yayınlayacak. Yeni albümünde 10 şarkıya yer veren Gülay, şarkıların her birine klip çekti.

Şarkıcı, bunun dışında kızı Nilban için yazıp bestelediği şarkıya, onun küçüklüğünden bugüne görüntülerini kullanıp, bir klip yaptı. Gülay, kızı için yaptığı 'Kasımpatı' şarkısının klibini YouTube kanalı 'gülaysezer'e yükledi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Gülay ayrıca, üç albümü olan müzisyen ve Dr. Aklan Akdağ tarafından yeniden aranje edilen 'Cesaretin Var Mı Aşka' adlı şarkıyı Gülay feat. Salty Sailors grubuyla yorumladı. Gülay'ın 29 yıl aradan sonra stüdyoya girip, okuduğu şarkıya Aklan Akdağ'ın Kaş'ta çektiği klip dijital platformlarda yayında.

Başvurular bitti, jüri işbaşı yaptı

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından düzenlenen 'Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması', 32 yaşında... Türk moda dünyasına Bahar Korçan, Özgür Masur, Zeynep Tosun, Hakan Yıldırım, Özlem Kaya ve Gül Ağış gibi isimleri kazandıran yarışmaya 1992 yılından bu yana 7 binden fazla başvuru yapıldığı açıklandı.

32 yılda 310 finalist hünerlerini sergiledi, 94 finalist ödüllendirildi.

Yarışmanın başladığı 1992'nin birincisi Bahar Korçan'dı. Ünlü modacı 2021 yılında kanserden öldü. O yıldan itibaren 57 yaşında aramızdan ayrılan Bahar Korçan adına da ödül veriliyor olması 'Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nın ne kadar uzun soluklu, istikrarlı bir etkinlik olduğunun da kanıtı.

Bu yıl başvuruların 16 Mayıs'ta sona erdiği yarışmanın finali 24 Eylül'de. Jüri o zamana kadar bu yılki başvuruları değerlendirecek ve adaylarla yüz yüze mülakatlar yapacak.

Yarışmanın birincisi 150 bin lira, ikincisi 100 bin lira, üçüncüsü de 75 bin liranın yanı sıra Türkiye'de bir yıl İngilizce dil eğitimi ve yurt dışında eğitim desteği kazanacak.