Yeni Anayasa neyi değiştirir

Rahmetli Demirel'in, yanılmıyorsam Vatan gazetesine verdiği son röportajındaydı. Kendisine şu soruluyordu: İktidarlar ne zaman düşüşe geçer

Demirel de iktidarların gündemi ne zaman halkın gündeminden uzaklaşmaya başlarsa o zaman, diyordu.

6 defa gidip 7 defa iktidara geri gelmiş deneyimli bir siyasetçiden daha iyi kim bilebilir bu sorunun cevabını.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AK Parti'nin gündeminde bir yeni Anayasa var.

Fakat Anayasa değişikliği halkın hangi ihtiyacını giderecek, belli değil.

Türkiye Yüzyılı başlatıldı da mevcut Anayasa mı engelliyor Ekonomi şahlanacak, onu mu bırakmıyor Enflasyon ve faiz indirilecek, elimizi kolumuzu mu tutuyor Emekliye, çalışana zam verdirmeyip enflasyona ezdiren de o mu Kiralar ondan mı yüksek Markette, restoranda yediğimiz kazık bile mi Paramızın pul olmasından da mı sorumlu 2023 hedefleri onun yüzden mi tutturulamadı Yenisi yapılırsa kişi başına milli gelirimiz, 25 bin dolara çıkar mı

Halkın sorunlarını sıralasanız Anayasa, sonuncu bile olmaz.

Üstelik işine gelmeyince iktidarın uymayabildiği bir Anayasa'dan söz ediyoruz. Varlığı neye engel, değiştirilmesi neyi çözecek

Ülkeye hukuk, adalet, özgürlük ve demokrasi getirilecek de Anayasa buna müsait değil sanki. Onun için yenisi isteniyormuş gibi yapılıyor.

Anayasa'da yazılana uyulsa, emirleri çiğnenmese sorun kalmayacak oysa. Sorun takılmamasında, uygulanmamasında. Çiğnenebildikten sonra yenisiyle değiştirseniz ne yazar!

Milletin öyle bir derdi yok. En son 2017'deki Anayasa değişikliğiyle kendisinden ne yetki istediyse zaten vermişti, bizzat Erdoğan bunu söylüyordu.

O referandumla vesayetin tabutuna son çivi çakılıp üstüne beton dökülmüş, darbe dönemleri kapanmıştı.

Vesayet ve darbe Anayasa'sından kurtulmak için nasıl hâlâ yeni Anayasa yapmamız gerekiyor, anlamak imkansız. E hani öyle bir şey kalmamıştı, Cumhurbaşkanlığı sistemine geçince o iş bitmişti!

Anlaşılıyor ki yeni Anayasa'ya, yine iktidarın işini görmek için ihtiyaç var. Bugüne kadarki değişikliklerde verilen yetkiler az, Cumhurbaşkanlığı seçiminde koşulan yüzde 501 şartıyla dönem sınırlaması fazla gelmiş olabilir.

Öyleyse iktidarın gündemi, halkın gündemiyle örtüşmüyor. Aksine daha da ayrışıyor.

Millet, yeni Anayasa tartışmasıyla oyalanıp avutulacak keyifte değil. 31 Mart'ta sandıktan çıkarılacak ders de bu değildi.

Israr etmek iyi fikir mi, millete memlekete zaman kaybettirmeye değer mi

THY'DEKİ NÜFUS PATLAMASI SEÇİMDEN MİTürk Hava Yolları, Varlık Fonu'nun kontrolünde bir şirket. Eski bir başmüfettişi ise halkın hâlâ giremediği Türkiye Yüzyılı'na THY yöneticilerinin çoktan girdiğini anlatıyordu. Oysa çifltik-i hümayun da değildi ki maaş saltanatı sürülsün.