Bayram sonrası gastronomi rüzgarı

Yurtdışı etkinlikler, Türkiye'ye güvenerek yatırım yapan markalar ve sektöre giren iddialı restoranlar... Bayram sonrasında Türkiye'deki gastronomi rüzgârı yine güçlü ve yine heyecan verici.

Bodrum'dan sonra İstanbul'da


Bodrum'dan tanıdığım Sakhalin'in İstanbul Raffles Otel'deki şubesine gittim. Mekândaki deniz kabuklarından yapılma Zeus heykeli, taze balıkların şık havuzlardaki teşhiri ve açık hava bar alanı dikkat çekiciydi.
Markanın mutfağında ise grubun tüm restoranlarından sorumlu olan Michelin yıldızlı şef Vladimir Mukhin var. Dubai ve Bodrum dahil tüm Sakhalin şubelerinde ünlü şefin rafine lezzetleri sunuluyor.
Deniz mahsulleri ağırlıklı menü ile çiğ lezzetler sunan 'raw bar' iddialı bir konsept olmuş.
Oldukça büyük bir alanda açılmış olmasına rağmen dolu olan son zamanların popüler mekânı, Bodrum'dan sonra İstanbul'da da tutacağa benziyor.
Böylesine bir markanın İstanbul'a bu derece bir yatırım yapması sektör adına gurur verici.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Başkentin en yenisi


Türkiye'nin son aylarda açılan en iddialı restoranlarından birine, Ankara'daki Reflect isimli mekâna ünlü Fransız DJ Leblanc'ı dinlemeye gittim.
Seyahat, mitoloji, gastronomi ve otelcilik sevdasını bu mekânda bir araya getiren Beyhan Beyhan'ın kurucusu olduğu restoranın detaylarını ciddi anlamda üzerine düşünülmüş buldum.
İspanya'dan taşınmış tabaklar, Japonya'dan getirilen çatal bıçaklar, gümüş tepsiler, Türk cam tasarımcılarının bardakları ve tüm mekânda yer alan ve yine Türk çağdaş sanatının genç isimlerini bir araya getiren eserler çok ilgi çekiciydi.
Özellikle mekândaki kokteyllerin içeriklerini aynı bir masal kitabı gibi hikâyeleştirip illüstrasyonlarla anlatıldığı menü mekânın ne kadar incelikle düşünüldüğünü kanıtlar gibiydi.
Ünlü şef Murat Bozok'un danışmanlığında hazırlanan menüde ise 40 katlı patates dilimleriyle sunulan biftek tartar ve kerevizden yapılmış pirinçsiz risotto oldukça etkileyiciydi.
Keza tatlılardan bozalı panna cotta ve biberli dondurma tavsiyem.
Başkentimizin böyle bir mekâna kavuştuğunu görmek mutlu etti açıkçası.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Türk gastronomisi tanıtımı


10 yıla yakın süredir Gastro Masa etkinlikleriyle Türk gastronomisini dünyaya tanıtan organizatör Gökmen Sözen için tanıdığım en geniş yabancı şef ağına sahip Türk diyebilirim.