Özgür Özel'in CHP'deki mücadelesi

BU başlığı bilerek seçtim. Çünkü Özgür Özel, CHP'de yanlışlara karşı ciddi bir mücadele veriyor.

Çünkü bir Özgür Özel, bir de Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş tehlikenin farkında. Neyi kast ediyorum

1- CHP'li belediyelerde yakınlarını görevlere getirme konusu.

2- Arapça tabelaları indirme meselesi.

İMAMOĞLU VEYAVAŞ FARKI

Haklarını teslim edelim. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş belediye başkanlığı dönemlerinde yakınlarını bir göreve getirdikleri konusunda haber olmadılar. Bu konuda dikkatli hareket ediyorlar. Doğru olanı yapıyorlar. Çünkü cumhurbaşkanı adayı olmak gibi büyük hedefleri var. Yollarına dikenli tellerin döşenmesine müsaade etmiyorlar.

BOZBEY VEAKIN ŞAŞIRTTI

Ama CHP'li belediye başkanlarının bir bölümü görevlere yakınlarını atadıkları haberleriyle gündeme geldiler. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın beni bu konuda şaşırttılar. Tecrübeli iki politikacının daha dikkatli davranmalarını beklerdim.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Nepotizm her zaman zararlıdır. Çünkü sırf yakınınız olduğu için birini göreve getirirseniz o zaman ehliyet ve liyakat kalmaz.

MUHALİFMEDYANIN TEPKİSİ

CHP'li belediyelerin yakınlarını atamalarına AK Parti tabanından tepki gelmesini beklersiniz. Bu doğaldır. Ama asıl beni umutlandıran CHP tabanından ve muhalif medyadan gelen tepkiydi. Takdir ettim. Bir de Özgür Özel'in bu konuda vakit geçirmeden tavır koymasıydı.

MÜCADELEBUNUN İÇİN Mİ

Muhalif medya haklı olarak 'Biz yıllarca siz akrabalarınızı belediyelerde üst düzey görevlere getirin diye mi bu mücadeleyi verdik' diye tepki gösteriyor. Özgür Özel ise "47 yıl sonra birinci parti olmuşuz, büyükşehir belediye başkanlıklarını kazanmışız, 4 yıl sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Belediyelere eşi, dostu, akrabaları doldurursak ilk günden yanlış yaparız. SHP'nin 1989 yerel seçimlerinde zafer kazanıp, sonra belediyeler yüzünden 1991 seçimlerinde yüzde 20'ye düşmesine benzeriz" diye düşünüyor. SHP, 1989 seçimlerinde kazandığı belediyeleri 1994'te kaybetmişti.

DENETİM ŞART

Özgür Özel bu atamaları iptal ettirdiklerini söylüyor. Doğru olanı yapıyor. Ama bu ne kadar etkili olacak Bugün iptal edip, yarın yeniden atayacaklar mı ondan emin değilim. Bu yüzden bir denetim mekanizması gerekiyor. Çünkü ön planda olmayan il ve ilçe belediyelerinde yakınlarını atama furyasının devam ettiği yönünde haberler geliyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

ARAPÇA TABELA ÇIKIŞI

Arapça tabela konusu ise CHP'nin yumuşak karnını oluşturuyor. O nedenle Özgür Özel'in tavrına ilişkin olarak ayrı bir paragraf açacağım. Çünkü işin bir ideolojik tarafı var, bir de CHP'yle ilgili kötü çağrışımlara neden oluyor.

Biliyorsunuz CHP'li bazı belediye başkanları Arapça tabelaları kaldırıyorlar. 'Neden İngilizce ya da Rusça yazılan tabelalar kaldırılmıyor da özellikle Arapça tabelalar kaldırılıyor' diye bir soru soruluyor. Dindar kesimde bu rahatsızlığa neden oluyor. Eski CHP çağrışımları yapılıyor. İş, ezanın Arapça aslından Türkçe'ye çevrilmesinden tutun, Kuran'ı Kerim'in öğretilmesinin yasak olduğu dönemlere kadar gidiyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

ARAPÇA DİN DİLİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bu konuda bir çıkış yaptı. Nevşin Mengü'ye yaptığı açıklamada "Arapça din dili. Onu yırtan belediye başkanı görüntüsü incitici. Arapça, Kuran'ı Kerim'in yazılmış olduğu dil olduğu için bilinç altına çok yanlış bir mesaj olarak gidiyor. O nedenle arkadaşlarımızı uyardık" dedi.

Özgür Özel çok doğru bir müdahalede bulundu. Bizim halkımız yerde Arapça yazan bir kâğıt parçası bulsa alır yüksek bir yere koyar. Çünkü onun Kuran'ı Kerim'in bir parçası olduğunu düşünür.

DİN DÜŞMANLIĞIYAFTASI

Ayrıca CHP zaten yıllardır "din düşmanlığı" yaftasından dolayı çok çekti. Bir de Arapça tabelaları kaldırırsanız eski çağrışımları hatırlatmış olursunuz. Son söz olarak şunun altını çizmek isterim. Özgür Özel bu çıkışlarıyla CHP'nin çürümesinin ve din düşmanı yaftasını yemesinin önüne geçmeye çalışıyor. Doğru olanı yapıyor.