Yeni TFF Başkanı!

Süper Lig kulüplerinin bir bölümüyle sosyal medya ayağa kalktı, Türkiye Futbol Federasyonu'nu olağanüstü seçime götürmek için. Tam bu sırada da Mehmet Büyükekşi federasyonu imzaya gerek kalmadan statüdeki yetkisini kullanıp '18 Temmuz'da olağanüstü seçim kararı aldı. Tarih biraz geç ama Büyükekşi kanadı da Türk futbolunda işlerin istendiği gibi gitmediğinin farkında. Örneğin takımını sahadan çeken başkan var Türkiye'de, hakemi yumruklayan da. Ve daha birçok - hakem tabanlı - VAR merkezli sıkıntı. Çözemediler hakem krizini. Yabancı hakem bile getirdiler! Elbette Büyükekşi ekibinin artısı da var. Örneğin naklen yayın gelirlerinin ekonomik krize karşın korunması, A Milli Futbol Takımımızın Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılma hakkını kazanması gibi.

Unutulmasın ki, ülke futbolunun yönetmek için 3 parametrede başarılı olacaksınız. İlki - eğer milli isek - A Milli Takım'ın başarısı, ikincisi hakem yönetimleri - yani adalet - üçüncüsü de yaratılan maddi değerin çarçur edilmemesini sağlayıp geleceğe yatırım.

Şimdi şu olağanüstü genel kurul için toplanan imza işine dönersek; 8 kulüp istiyor dendi, 7 kulüp imza verdi, toplam sayı 53. TFF 1, 2, 3 kulüplerinden, taban birliklerinden tık yok.

Olası adaylara gelirsek; Büyükekşi, eğer Montella yönetimindeki A Milli Takım yarı final oynayıp milleti sokağa dökerse yerini koruyabilir. Değişim tarafında şu ana kadar eski TFF başkanları Haluk Ulusoy, Mahmut Özgener, eski G.Saray Başkanı Adnan Polat, UEFA İcra Komitesi üyesi