Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü

Ekrem İmamoğlu, PKK'nın siyasi uzantısı olan DEM Parti, "kent uzlaşısı" adı altında ittifak yaptı.

Ama Saraçhane medyası diğer yandan AK Parti'nin yeni çözüm sürecini başlatacağı tezini işliyor. Erdoğan, "Baldıran zehiri" içme pahasına çözüm süreçleri başlattı, Kürt sorununun çözümü konusunda Cumhuriyet tarihinde yapılamayanları yaptı.

Yıllar sonra seçim meydanlarına dönen Leyla Zana, miting konuşmalarını Kürtçe olarak yapıyor. Kimin sayesinde 90'lı yıllarda olsa kürsüden inmeden tutuklanırdı.

KÜRT SORUNUNUÇÖZERSE ERDOĞANÇÖZER

Ahmet Türk ve Leyla Zana o dönemlerin en önemli siyasi figürlerinden. Yıllarca cezaevinde yatarak bedel ödediler. Leyla Zana ve Ahmet Türk'ün geçmiş deneyimler ışığında 'Kürt sorununu çözerse Erdoğan çözer' şeklindeki değerlendirmeleri gözleri Cumhurbaşkanı'na çevirdi. Bu açıdan Erdoğan'ın Diyarbakır mitinginde verdiği mesajlar çok önemliydi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

TERÖR; KIRMIZI ÇİZGİ

Erdoğan, "Terörün her çeşidine mesafe koyan herkesle oturur konuşuruz" dedi. Böylece kırmızı çizgisini ortaya koydu. "Kapımız teröristlere de terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır" diye konuştu.

SİYASİ TUTARLILIK

Bu sözü İzmir'de, Trabzon'da, Edirne'de söylemek kolay. Ama önemli olan bu sözü Diyarbakır meydanında söyleyebilmek. O nedenle Erdoğan tutarlı bir lider. Diyarbakır'da ne söylüyorsa Ankara'da da aynı şeyi söylüyor.

ŞEMDİNLİ'DE ÖZAL'LA

1984 yılında PKK'nın ilk eylemi olan Şemdinli ve Eruh baskınından sonra dönemin başbakanı Özal'la birlikte Şemdinli'ye giden gazetecilerden biriydim. O günden beri Kürt sorununun çözümü konusundaki aşamaları yakından takip ettim. Leyla Zana ve arkadaşları Kürtçe yemin ettikleri zaman Meclis kulisindeydim. Meclis'ten beyaz minübüse bindirilip cezaevine götürüldüklerinde kendilerini izleyen gazetecilerden biriydim. 90'lı yıllarda Nevruz eylemlerini izlemek üzere bölgeye giden muhabirlerdendim. Faili meçhul cinayetlerin yaşandığı 90'lı yılları da Barzani'nin, Şivan Perver'in Diyarbakır meydanındaki karşılanmalarını da yakından izledim.

ERDOĞAN İMZASI

Bugün Kürt sorunun çözümü adına ne varsa altında Erdoğan'ın imzası var diyebiliyorum. Hem de Erdoğan bunu askeri vesayete, derin devlete ve PKK terörüne rağmen başardı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bugün 'Kürtçe yemin etti' diye hapse atılan Leyla Zana, seçimlerde Kürtçe propaganda yapabiliyorsa, Kürtçe afişler asılıp, devletin televizyonu 24 saat Kürtçe yayın yapabiliyorsa, Erdoğan sayesinde oldu. AK Parti iktidar olduğunda Kürt sorunu adına 32 başlık vardı. Cezaevinde, hastanede, mahkemede dahi Kürtçe konuşulamıyordu. Cezaevinde çocuğuyla Kürtçe konuşamayan, mahkemede Kürtçe ifade veremeyen, hastanede derdini Kürtçe anlatamayan bir bölge gerçeği vardı. Kürtçe seçmeli ders imkanı getirildi. Anadilde eğitim haricinde tüm sorunlar çözüldü. Kürtçe kaset dinlemenin yasak olduğu yıllardan Kürtçe konserlerin verildiği günlere ulaştık.

Bu sorunları Erdoğan çözdü. Zaten ondan başka bir lider başaramazdı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN SİTEMİ

Erdoğan sitem etmedi. 'Bu sonuçların Diyarbakırlıların da içine sinmediğine inanıyorum' diye zarif bir ifade kullandı. "Diyarbakır'da bu kardeşinize yüzde 28,5 ve tek parti faşizminin bugünkü temsilcisi CHP adayına yüzde 71,5 oy çıkmışsa durup üzerinde mutlaka düşünmemiz lazım" dedi. Ama ben bir sitem hissettim.
Peki Diyarbakırlılar; Erdoğan haksız mı Kılıçdaroğlu, Kürt sorunu adına neyi çözdü Peki İstanbul'daki Kürtler; Kürt sorunu adına Ekrem İmamoğlu neyi çözer

DİYARBAKIRLILARA SORDU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır meydanında, "Şu soruma bütün Kürt kardeşlerim ellerini vicdanlarına koyarak cevap versin" diye sordu.

"Onlar çukur eylemleriyle bu şehrin sembolü olan Sur'u mahvederken, biz kimsenin burnunu kanatmadan meseleyi bitirmenin ve ardından bölgeyi yeniden inşa etmenin mücadelesini vermedik mi"

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ramazandan önceki hafta Diyarbakır'daydım. Geçen yıl 1 milyon 70 bin turist gelmiş, bu yıl 2 milyon turist bekleniyor. Bugün Sur, terörist değil, turist kaynıyor.

DİYARBAKIR CEZAEVİ

"Onlar Diyarbakır Cezaevi'nin edebiyatını yaparken, biz burayı şehrimize yakışır bir müze ve kültür merkezine dönüştürmedik mi"

"Onlar her evden bir cenaze çıkartarak kan siyaseti yaparken, biz evlatlarımızı yaşatmak, eğitimiyle, istihdamıyla hayata bağlamak için çırpınmadık mı"

"Onlar yolların altına mayın döşeyerek tuzak kurarken, biz açtığımız yollarla, inşa ettiğimiz tesisler, şehirlerimizi kalkındıracak yatırımları hayata geçirmedik mi