Ateşe benzin dökmeyin!

Ortalık zaten yangın yeri. Bir de yöneticiler çıkıp, ateşe benzin döküyor. Fenerbahçe'yi 3-5 bin kişinin oyuyla alt lige düşürmek kimsenin haddi değil. Sayın Koç, biz seni Fenerbahçe'yi Süper Lig'de şampiyon yap diye seçtik, ikinci ligde zaten Fenerbahçe formasını koysa şampiyon olur.

Trabzon'da yaşanan çirkin olaylar, Türk futboluna çok ciddi zarar verdi. Avrupa Şampiyonası Finalleri'ni düzenleyecek bir ülkenin statlarında bu tür görüntüler ne yazık ki dünya nezdinde ciddi itibar kaybına neden oldu. Bu olayların sorumluları bir an önce tespit edilip, cezaları süratle verilmeli. İşin bu bölümü, futbolu ve devleti idare edenlerin işi ama bir de kulüpleri idare edenler var. Onların, durumu idare etme biçimi tam bir felaket. Maçtan sonra iki kulüp sessizliğe gömülünce umutlanmıştık. Ama ağızlarını bir açtılar, pir açtılar. İki cepheden de hezeyan dolu açıklamalar geldi.

BU NASIL BİR SAÇMALIKTIR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan başlayalım. Olup bitenlerden sonra kulübü ligden çekmekle tehdit ediyor. Hepimiz biliyoruz ki böyle bir genel kurulun ilkinde çoğunluk sağlanamaz, ikincisini de 3-5 bin kişi ciddiye alır. Fenerbahçe'nin 60 bin kongre üyesi var. 3-5 bin kişinin katılımıyla böyle bir karar verilemez. Adamı tefe koyarlar. Diyelim ki aldın, uygulayamazsın. Fenerbahçe sadece kongre üyelerinin ve kulübü yönetenlerin değil, milyonların aidiyet duygusuyla bağlı olduğu dev bir çınardır. "Küme düşersek bırakmam, şampiyon yapıp öyle bırakırım" söylemi nasıl bir saçmalıktır. Fenerbahçe kongre üyeleri seni ikinci ligde şampiyon olasın diye seçmedi. İkinci ligde Fenerbahçe formasını koysa şampiyon olur. Sana ihtiyaç yok.

TRİBÜNE OYNAMAKTAN VAZGEÇİN

Hadi paran var, kulübün böyle bir uygulama nedeniyle uğrayacağı mali kayıpları karşılarsın. Ama manevi hasarı telafi etmeye kimsenin gücü yetmez. O yüzden böyle hiçbir zaman uygulayamayacağın sözlerle ortamı daha da germe. Bir şampiyonluk uğruna ortalığı yangın yerine çevirmek kimseye fayda getirmez. Daha önce bu camialar çok daha uzun süre şampiyon olamadı, kimse bunun için küçülmedi. İtibar kaybetmedi. Kulüplere ve spora itibar kaybettiren asıl olaylar şampiyonluk hırsıyla bu güzel oyuna verilen zarardır. Fenerbahçe'nin küme düşmesi diye bir şey söz konusu olamaz. Böyle popüler girişimlere gerek yok.

O MADDELER NASIL STADA GİRDİ