Okan'ın neşteri

Daha maç başlamadan Galatasaraylıları endişelendiren bir deplasmandı Alanya... Endişenin hiç de yersiz olmadığı maçın başlama düdüğüyle birlikte anlaşıldı. Galatasaray'ın ön alan baskısını ayağa soğukkanlı paslarla kırıyor, sağ kanattan Oğuz Aydın'la etkili bindirmeler yapıyor, orta sahada temaslı oyunla Sarı-Kırmızılılar'ın rahat çıkmasını engelliyorlardı.

İLK YARI HEBA OLDU

Bunda ev sahibi ekibin kendi oyunu kadar, Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu'nun hem hücumda hem de savunmada etkisiz oyunu, ilk kez forma giyen Auirer'in uyumsuzluğu ve Kerem Demirbay'ın rakipten sürekli uzak kalmayı tercih etmesinin etkisi büyüktü. Alanya'nın bu süreçte skora gitmesini Nelsson ve Abdülkerim'in sıra dışı performansı önledi. Özellikle Nelsson ilk yarının yıldızı olurken, Galatasaray adına Icardi'nin yavaş kaldığı 2 pozisyon ve Mertens'in vurduğu harika ayak dışının direkten dönmesi haricinde akılda kalan pek pozisyon yoktu. Zaten ilk yarı kaleye isabetli şut çekilememiş, bir korner kullanılmış ve sadece 0.26 gol beklentisi oluşmuştu.

BU DA OKAN'A YAZAR

Bu oyun bırakın 3 puanı bir puan için bile riskliydi... Okan Buruk, daha takım ikinci yarı sahaya çıkarken neşteri vurdu! Kerem Aktürkoğlu'nun yerine Hakim Ziyech'i alıp sol kanada, Barış'ı da sağa gönderdi. Auirer'in yerine Kaan'ı alarak savunmanın sağını sağlamlaştırdı. Değişikliklerden sonra sahada siyah ile beyaz kadar bir fark oluştu. Ziyech adeta takımın liderliğini üstlendi! Geri geldi top çıkardı, adam eksiltti, sorumluluk aldı... Onun bu performansı Torreira ile Kerem Demirbay'ın oyununu da rahatlattı. Denge bir anda Galatasaray lehine döndü. Barış Alper'in iki kopya golü, Ziyech'in fişi çeken müthiş şutu ve Icardi'nin nokta koyan dokunuşu ilk yarıdaki kabusu tatlı bir rüyaya dönüştürdü. Öyle ki kalan 6 maçta da uyanmak istemeyecekleri bir rüya!