Kabustan uyanış olsun

Beşiktaş, Süper Lig'de 5 hafta sonra Ankaragücü karşısında maç kazandı. Portekizli çalıştırıcı Fernando Santos ile yollarını ayıran siyah beyazlılar Serdar Topraktepe yönetiminde Ankaragücü'nü ağırladı.

İlk 11 tercihine dönüp baktığımda sürpriz isimler gördüm. İlk dikkatimi çeken forvette Muleka'yı tercih etmesi oldu. Cenk Tosun ve Aboubakar'ı yedek soyundurdu. Santos'un şans vermediği Al-Musrati'yi merkezde oynattı. Form grafiğine önem verdiğini düşündüm bu tercihlerle. Zira, bu sezon Cenk Tosun çok formsuz. Aboubakar da kulüp ile sorunlar yaşadı. Kadro dışı kalmasının ardından affedilse de hala camia ile sorun yaşıyor.

Oyun planlamasına gelince... Beşiktaş Santos dönemine göre daha fazla hücum oynamaya çalıştı ancak çok etkili olduğunu düşünmüyorum. Rakip Ankaragücü kötü bir oyun sergiledi bir defa.

Siyah beyazlılar takım olarak öne çıktıkları anda Ankaragücü iki pasla siyah beyazlıların sahasına etkili şekilde geçebiliyordu. Bu pozisyonların verilmesi handikap.

Kötü gününde olan Ankaragücü yakaladığı fırsatları tehlikeli atağa dahi çeviremedi. Çünkü, ön bölgede etkisiz bir hücum hattına sahip.

Beşiktaş'ın ilk golünü çok beğendim. Hazırlanışı açısından takım olarak organize edilen golleri seviyorum.

Muçi zaten özgüveni yüksek bir futbolcu. Yakaladığı fırsatlarda hemen kaleyi düşünen ve deneyen bir oyuncu.

Sol kanattan gelişen atakta topla buluşan Muçi, sol ayağıyla müthiş bir vuruş yaptı. Şık bir gol attı Arnavut yıldız.