Hasan Arat bu kez riske girmemeli!

Beşiktaş'ta gelecek sezon için ilk iş teknik direktörü belirlemek. Süper Lig'in bitimine 3 hafta kala Serdar Topraktepe'yle yoluna devam eden siyah beyazlılar Ziraat Türkiye Kupası'nda final oynayacak. Gelecek sezon, Topraktepe'yle yola devam edilmeyeceği aşikar. Peki finale Serdar Topraktepe'yle çıkmak ne kadar doğru Cevabı kamuoyuna bırakıyorum.

Dün akşam katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, teknik direktörlük arayışında yerli ismin önem kazandığını vurguladı. Sergen Yalçın, Şenol Güneş ve Nuri Şahin öne çıkan isimler.

Hasan Arat'ın doğru düşünceye geçtiği kanaatteyim. Zira yabancı teknik direktörler Türkiye'ye ayak uydurma aşamasında sorun yaşıyorlar. İyi yerli teknik direktörlerimiz varken tercihin bu yönde olmasını doğru buluyorum.

Öne çıkan isimlere gelince...

Şenol Güneş ismine çok şaşırdım açıkçası. Sezon başında alınan başarısız sonuçlar sonrasında sürpriz bir şekilde takımdan ayrılmıştı. Ahmet Nur Çebi'nin yakın ilişkide olduğu Güneş, Arat döneminde de Beşiktaş'ın başına geçerse bana sürpriz olur. Çünkü bu takımın kurulmasında Güneş vardı. Ayrılık kararını da kendisi almıştı.

Nuri Şahin isminin ise Beşiktaş için erken olduğu düşüncesindeyim. Antalyaspor'da oynattığı futbol dönem dönem takdir toplasa da başarılı olduğunu düşünmüyorum. Akdeniz ekibinde vasatı aşamadığı kanaatindeyim. Nuri Şahin henüz genç bir teknik direktör. Kariyerinin başında büyük kulüp çalıştırmasının kendisi açısından da hatalı olacağı düşüncesindeyim.