Dedeniz Demirağ'ı ortadan kaldırmasa o da olurdu

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'i sıkı takip edelim zira son derece büyük bir hazine barındırıyor. Her ne kadar Mustafa Varank kendisini Faik Öztrak'ın farklı bir versiyonuna benzetmiş olsa da Faik Öztrak bunun yanında Millet Kütüphanesi sayılır.

Deniz Yücel CHP adına en son yaptığı açıklamada 'Erdoğan, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından gayet soğuk karşılandı, hatta Alman medyasında alay konusu oldu. Elbette bundan mutluluk duymuyoruz. Daha da ötesi, ülkemiz adına ziyadesiyle üzülüyoruz' dedi.

Yurt dışı haberleri sıkı takip eden birisi olarak Erdoğan'ın hangi cümleleri ile alay edildi tek bir satır bulamadım. Olaylara Almanya perspektifinden bakan birçok haberde Erdoğan'a yönelik eleştiriler olsa da alay eden tek bir satır göremedim.

Soylu'ya neden tek kelam edemediniz

CHP olarak Almanya konusunda kelam ederken bence üç kez yutkunup, sonra kelam etmeniz gerekir.

Neden

Hatırlayalım, Süleyman Soylu altılı masa olarak mutabık kalınan metnin bir büyükelçiye redaksiyon maksatlı gönderildiğini söylemiş, sonrasında bu elçinin Almanya'nın Türkiye büyükelçisi olduğu iddia edilmişti.

Eee, ne var bunda, iftira atmak kolay diyebilirsiniz.

İşte tam bu noktada ben de diyorum ki Kılıçdaroğlu'nun ağzından ne tek bir kelam duyduk ne de yasal yollardan Soylu'ya hesap soran bir CHP gördük.

Dönelim konumuza...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretinde Eurofighter savaş uçağı almak istediklerini ifade etmesini de değerlendiren Yücel, "Alman yetkililerin buna sessiz kalması üzerine Alman Başbakanı'nın yanında, 'Dünyada savaş uçaklarını üreten sadece Almanya mı Birçok yerden bunların çalışmasını yaparız' diyerek Türkiye'yi parasıyla uçak almak için kapı aşındıran bir ülke olarak göstermiştir" dedi.

Bu satırları okuduğunuzda sanırsınız ki Türkiye Erdoğan iktidarına kadar kendi savaş uçaklarını üretiyor ve kimseden uçak almıyordu da şimdi yurt dışından savaş uçağı almaya kalkıyor.

En son söyleyeceğimi en başta ifade edeyim, CHP eski Genel Başkanınız İsmet İnönü, Nuri Demirağ'ın ürettiği uçakları bilerek ve isteyerek almayarak Nuri Demirağ'ı iflas ettirmemiş olsaydı, Divriği ve Yeşilköy'de açtığı Gökokulları'nı kapatmamış olsaydı, evet bugün belki de beşinci nesil savaş uçağımız yüzde yüz yerli ve milli olarak semalarımızda olabilirdi.

Anlaşılan o ki Deniz Yücel'in CHP sözcüsü olarak Türkiye Cumhuriyeti tarihine dair donanımı da slogan ve birkaç klişeden ibaret. O yüzden yukarıda bahsettiğim konuları bizzat kaynağından okumak ve öğrenmek isterse, Ufuk Uras Bey'in babası merhum Hasip Uras'ın kaleme aldığı '