Bu kadar dayanabildi

Elon Musk sanırım daha fazla dayanamazdı.

Öyle de oldu ve apar topar İsrail'e giderek Netanyahu'dan masallar dinledi.

Musk buna mecbur bırakıldı zira başına gelmeyen kalmadı. Bundan sonra X platformumun yayın siyasetinde ne kadar değişme olacak hep birlikte göreceğiz. Şahsi öngörüm X platformu, diğer sosyal medya kanallarında olduğu gibi vahşi bir İsrail yanlısı sansür yine de uygulamayacak.

Bugüne kadar olan biten her ne varsa mezkûr platform üzerinden öğrenmiş olduk.

Gazze'ye internet sağlayan Musk'a ait alçak irtifa uydularının rolünü de unutmayalım.

Hamas işgal ordusuna nasıl büyük kayıplar verdirdiğinin görüntüleri bu uydular üzerinden dünyaya servis edildi. Bu yüzden kontrol altındaki dünya medyasına ne diyorlar diye dönüp bakan dahi olmadı.

TÜRKİYE'NİN İŞGAL BOYUNCA ORTAYA KOYDUĞU MEDYA ETKİNLİĞİ

Gazze'deki soykırım başladığı günden bu yana bölgede varlık gösteren Türk medya kanalları ve El Cezire gibi küresel kanallar, hakikatin duyurulmasında son derece kritik vazifeler üstlendiler, üstlenmeye de devam ediyorlar.

GAYRETİN BÜYÜĞÜ ELON MUSK'TAN BAŞLAMAZ

İşte tam bu noktada ortaya koymak lazım gelir ki gayretin büyüğü kendimizden başlar. Daha üzerimize düşen en basit boykotu tam tekmil yerine getiremezken, Elon Musk'ın her türden yaptırımlarla baş başa kalmasına rağmen bildiği yoldan şaşmamasını beklemek ne kadar hakkaniyetli

En nihayetinde ticari bir şirketin sahibi Musk, çıkarları var ve bugüne kadar yapabileceğini fazlasıyla yaptı.

Hep birlikte görmedik mi Harvard Üniversitesi'nde protesto eylemlerine katılan öğrencilerin kimlik bilgileri toplanıp ABD'deki ve dünyadaki en büyük küresel ölçekteki firmalar ile paylaşılıyor.

Neden mi

O öğrencilere ömürleri boyunca yağmurlu havada bir damla dahi su verilmesin diye.

New York'un sokağında alın teri ile çalışan bir Müslüman'a, Obama döneminin danışmanlığını yapan şahıs tarafından yapılan tehditleri hep birlikte izlemedik mi

Yani, konu İsrail olduğunda faşizmin her bir yeri kapladığı bir ülkeden bahsediyoruz, Musk ne yapsın

GELELİM ATEŞKES KONUSUNA

Ateşkes konusu en başta öngörüldüğü üzere uzatılabilme opsiyonlu yürürlüğe girmişti ve öyle de devam ediyor zira İsrail ordusunda kazan fokur fokur kaynamaya devam ediyor.

Hamas'ın ortaya koyduğu direnç İsrail askerilerinin savaşma azmini iflah olmaz ölçüde kırmış. Medyaya düşen haberlerden işgal askerlerinin kendilerine yeterli hava desteği sunulmadığı gerekçesi ile cephe hattını terk ettiğini öğreniyoruz. Buradan hareketle Netanyahu, kuyruk dik tutma çabası içinde üst perdeden mesajlar verse de durumun Netenyahu için hiç de iç açıcı olmadığını görebiliyoruz.