Ben yanarsam siz de yanarsınız

İYİ Parti'de sular bir türlü durulmuyor.

Bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz'ın partisinden istifa ederek ayrıldığı haberi ekranıma düştü. Milletvekili listelerine konulmayınca büyük hayal kırıklığı yaşayan Durmuş Yılmaz, anlaşılan gelecek günlerde partinin üyesi olarak kalmayı da uygun görmemiş.

Dönelim başlığımızın konusuna.

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır hem parti genel sekreterliği makamına hem de partisinin disiplin kuruluna müracaat ederek bazı iddiaların araştırılmasını talep etti ve mezkûr iddiaların partisinin kurumsal kimliğine zarar verdiğini söyleyerek itibar cellatlarının ivedilikle bulunmasını istedi.

Dikbayır'ın bu kapsamda araştırılmasını istediği konular ise oldukça geniş bir çerçeveyi ihtiva ediyor.

Dikbayır'ın birinci öncelikle araştırılmasını istediği konu Meral Akşener ve aile bireyleri ile eşinin ve özel kalem müdürünün tüm banka hesaplarının araştırılması yönünde.

Bunun dışında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın açtığı ihalelerden şahsına ve ailesine ya da üçüncü kişilere ihale alınıp alınmadığının ve kendisinin de bu ihale süreçlerinde aracı olup olmadığının da araştırılmasını talep ediyor Dikbayır.

Bunların dışında da konular var lakin bu köşede uzun uzun yazma şansım yok.

İnsan ister istemez bir partinin milletvekili neden genel başkanının, eşinin, aile fertlerinin ve hatta özel kalem müdürünün mal varlığı ile tüm banka hesaplarının araştırılmasını ister ki diye soruyor

İşte bu kritik soruyu sorduğumuz dakikalarda da Meral Akşener'in danışmanlığından geçtiğimiz aylarda istifa eden Hasan Sami Özvarınlı'nın sosyal medyadaki paylaşımlarını görüyoruz.

Akşener'in eski danışmanı Özvarınlı aynen şu ifadeleri kullanıyor: "Bugün Türk siyasetinde bir kırılma yaşandı. Gündemin yoğunluğundan fark edilmese de benim İYİ Parti'den istifa ederken 'Milletvekili Borsası' olarak tarif ettiğim olayın parçaları gün yüzüne çıkmaya başladı.

Ben yanarsam hepiniz yanarsınız diyerek Ümit Dikbayır bir dilekçe verdi. Meral Akşener'in ve ailesinin, Meral Akşener'in özel kalemi ile bu özel kalemin eşi olan şahsın hesapları incelensin dedi, dolaylı bir şekilde...

Bunu isteyen İYİ Parti'nin milletvekili!

Önümüzdeki günlerde, bir zamanlar partinin en büyük temsil makamlarında bulunan iki milletvekilinin ihraç edileceğini duymayan kalmamıştı. Şimdi Ümit Dikbayır bu hamlesiyle büyük bir kart çekti.

Artık söz Türk yargısının olmalı.

Rezil olacaklar demiştim, rezillikleri bu dilekçe ile tescillenmiş oldu! Lakin bu daha başlangıç, maskeleri düşecek ve rezilliklerini herkes görecek.

Fransa'ya kaçmazlar umarım."