Guru...

Anadolu Ajansı, her yıl uzun söyleşiler yaptı 'yatırım gurusu' Jim Rogers ile... Konu hep ekonomisi uçan Türkiye idi... Dünyaca ünlü finans uzmanıydı, memleketimizle ilgili ağzından bal damlıyordu ama onun Türkiye'ye 1 dolarlık yatırım yaptığını gören olmadı!


Yoksa guru bir sevgi miydi onunki


İşin ilginci, iktidarın ajansı ile iktidarın sesi medyanın pek sevdiği guru, Cumhurbaşkanı'nın sonradan sonraya pek sevmediği, hazzetmediklerine, "Soros artığı" falan dediği George Soros'la ortaktı! Soros ve Rogers'in kurduğu şirket yüzde 4 bin 200 değer kazanıp rekor kırınca, bizim guru parayı bulmuş dünyayı gezmişti. Gezi bitince de, 'Maceracı Kapitalist' kitabını yazarak gerçek kimliğini açıklamıştı!


İşte o maceracı kapitalist, yıllarca ekonomimizi öve öve bitiremedi nedense...


12 Aralık 2012... Emtia gurusu, ünlü yatırım ve finans uzmanı Jim Rogers Anadolu Ajansı'na konuştu, şahane şeyler söyledi: "Türkiye büyük resimde büyümeyi sürdürecek. Türkiye'yi çoğu ülkeden daha iyi bir gelecek bekliyor. Ortadoğu'da her ne olursa olsun Türkiye çok iyi bir pozisyonda. Birçok ürünü Avrupa'dan çok daha ucuza ve etkili bir şekilde üretebiliyorsunuz.(Almanya bizi kıskanıyor lafı buradan çıkmış olabilir)"


7 Eylül 2017... Emtia gurusunun gözü Türk piyasalarında! Dünyaca ünlü yatırımcı Jim Rogers, Anadolu Ajansı'na konuştu, süper şeyler söyledi: "Durum bu şekilde oldukça Türkiye daha iyi durumda olacak! Türkiye'nin doğuda, batıda, güneyde dostları var! Tabi ki Türkiye daha iyi durumda olacak! Yüksek getirisi nedeniyle Türk tahvillerine yatırım yapmayı düşünebilirim!


5 Eylül 2018... Ünlü Amerikalı yatırımcı Jim Rogers, Anadolu Ajansı'na Türk piyasası ile ilgili harika açıklamalarda bulundu: "Akıllı insanlar şu anda Türk varlıklarını satın alıyorlar! Yatırım yapacak olsam Türkiye'deki varlıkları alırdım! Eminim çok yakında İstanbul, Rus ve Çinli yatırımcılarla dolu olacak!"


19 Aralık 2019... Yatırım gurusu Jim Rogers, Londra'da Anadolu Ajansı'nın sorularını yanıtladı, Türkiye ile ilgili müthiş şeyler söyledi: "21. Yüzyıl, Türkiye'nin de içerisinde bulunduğu Asya'nın yüzyılı olacak! Ne mutlu ki Türkiye Asya'nın bir parçası. (AA muhabirine haritada Asya'yı göstererek) Sağa doğru yaklaşın!"


4 Aralık 2020... Ünlü finans uzmanı bu kez Anadolu Ajansı'na değil, iktidara yakın A Para'ya konuşup 'heyecan verici' şeyler söyledi: "Para biriminizi kontrol edecek olursanız Türkiye çok heyecan verici bir ülke olur! Türkiye'de şu an bir yatırımım yok! Ama, eğer para biriminizin gidişatı iyi olursa ve sürdürülebilir bir kontrol sağlarsanız o zaman benim tabi ki de ilgim artar!"


Dünyaca ünlü yatırım gurusu 2021 yılı boyunca ne Anadolu Ajansı'na ne de iktidara yakın bir kanala Türk ekonomisi ile ilgili tek bir güzel söz söylememiş, sevenlerini üzmüştü.