CHP'de oyları birleştiren acılı halkı unutmayın: Türkiye'nin yeni önderi Mansur Yavaş'tır

Buseçimin yeneni, oylarını CHP'de birleştiren acılı halktır.

Seçimde silinenler, İYİ Parti ve CHP'nin gerçek anlamda hiç olmayan seçim ortaklarıdır. Seçimde CHP'yi birinci parti yapan hiç beklemediğimiz, YRP ile öldü bitti sandığımız MHP oylarıdır. Evet bu bir yerel seçimdir, ancak bir genel seçim havasında gitmiştir. Sonuçlar yeni bir önder kimliğini yüceltmiştir. Bu kimlikMansur Yavaş'ta bütünleşmiştir.

Artık Türkiye'nin göbeği dışa bağlı olmayan yeni önderi neÖzgür Özelne deEkrem İmamoğludeğil,Mansur Yavaş'tır. Kıskançlıktan kaçınmalı, gerçekleri görmeliyiz.

Bu kimliğe saygı göstererek, CHP'de birleşerek yeniden bir yapılanmaya gidilmelidir. Kurtuluş için kazanılan kaleler asla terk edilmemelidir. Bu utku, siyasi görüşü ne olursa olsun,Atatürk'te birleşen Türk ulusunun utkusudur. Kutlu olsun.Prof. Dr. Övgün Ahmet ERCAN

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

"Hayat matematiktir, unutmayın."(Metin ATAMER)

KIRMIZI TÜRKİYE

"'CHP hakkında tek partiden kalan olumsuz izlenimin genç kuşaklarda silinmeye başladığı görülüyor. Onun için CHP'nin oyu artıyor'demiştim. Daha ilk sonuçlar açıklanırken, Türkiye kırmızıyaboyandı. Bu durum, Türkiye'nin devrimcileri, demokratları, hatta liberalleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı."Zeki SARIHAN

UMUT RÜZGARI ESİYOR

Nekadar gurur duysak az. Çünkü, her renkten, her kökenden seçmenin oluşturduğu Türk ulusu, 31 Mart'ta egemenliğin sahibi olmanın bilinciyle, sandıkta sergilediği irade ile çok büyük bir'demokratik devrime'imza attı; demokrasi tarihimizde yepyeni bir sayfa açtı!

Bu devrimsel kazanımın toplumsal itici gücü olarak, şehirleşme kültürünün ve eğitim seviyesinin yüksek, sanayi ve hizmet sektörünün yaygın olduğu yerlerdeki demokrat Cumhuriyetçi kesimlerin olduğu mutlaka vurgulanmalı.

Bu değişime öncülük eden partinin, ülkeye çok partili demokratik sistemi getiren CHP olduğunu da ayrıca eklemeli.

Özgür Özelliderliğinde umut rüzgarlarını estiren CHP'nin şimdiki hedefi ise gerçekten katılımcı ve çoğulcu bir parlamenter sistemi yeniden inşa etmek olmalı.

Ve... Mevcut sistemin tıkandığı, güçler ayrılığını esas alan bir demokratik modelin aciliyeti herkesin malumu olsa gerek!

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bu devrimde en büyük pay; 1946 yılında, ülkeye çok partili demokratik sistemi getiren CHP'ye aittir. İ.HOCA

ATATÜRK'ÜN O SÖZÜ NEREDE

Ankara'nın Kızılay meydanında yüksek bir bina vardır. Binanın yüksek cephesinde 1924 senesindeKemal Atatürk'ün söylediği bir cümle yazılı idi; "Cumhuriyet fikren ilmen bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister."

Bu yazı kimin emri ile kaldırıldı bilmemekle birlikte bu cümleden rahatsızlık duyan bir iradenin kaldırdığı muhakkak. Fakat cümle hala geçerli. Yanlış bir hesap Bağdat'tan döner diye bir deyim vardır ya, nur içinde yatsın sevgiliYıldızHocam,"Hayat matematiktir, unutmayın"diye bir sözüm geldi söyledim hem nalına hem mıhına. Metin ATAMER

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

DİNDAR İLE DİNSİZİN DEĞİL

Buseçim dindar ile dinsizin değil, rant ile emeklinin seçimi.

Bu seçim sağcı ile solcunun değil,

Çalan ile fakirin seçimi!..

Allah diyene kanmayın.

Dinin sembolü sarık, sakal, cübbe, türban değil; ahlak, adalet, akıl ve ilimdir.

İLGİNÇ SEÇİM SONUÇLARI

Pazargünü yerel seçimlerden birinci çıkan,Ecevit'ten sonraki en yüksek oyu olan, 1989 yerel seçimlerinde (Nurettin Sözen'li SHP) birinci parti olan CHP'nin bu rekoru daha yükseklere taşıması CHP çevrelerinde büyük bir başarı olarak nitelendiriliyor. CHP'nin kazanımlarında'kafa kafaya'bir etkinliği olmadığı, daha çok her ilçe ve ilde puanlarında artış değil yükseliş olması dikkati çekiyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı