Roma'da birkaç güzel gün

Roma'da insan neler yapar Kahveye gider, bara gider. Yaz mevsimiyse plaja gider. Pastaneye gider, lokantaya gider.En önemlisi de bol bol yürür ve Roma'ya özgü o havayı içine çeker. Benim gittiğim yerlere gitmeniz gerekmez ve kendi favorilerinizi keşfedebilirsiniz. Ama ben size dört günde nerelere gittiğimi ve en çok neleri sevdiğimi söyleyeyim.

Otaleg'de tiramisulu dondurma

Roma âşık olunacak bir kent. En azından benim için böyle çünkü yaşam kalitesi açısından önem verdiğim birçok özellik burada mevcut. Her şeyden önce yürümeyi sevenler için ideal çünkü mesafeler kısa ve etraf çok renkli. Trafikteki sıkışıklığa mahkûm olmadan ve para harcamadan çok yere yaya olarak erişebilirsiniz. İkincisi, kentin hemen hemen bütünü şahsiyetli. Yaşayan müze gibi. Tarihsel açıdan o kadar zengin ki bilet alıp müze ziyaret etmenize gerek yok. Roma'da tarih, sanat, estetik ve eğlence hayatı birbirine geçmiş. Bunların arasında kesin ve kalın çizgiler yok. Hepsi 'yaşam stili' denebilecek bir bütünün parçaları. Bir kahvede oturup, bir kadeh bir şey içip etrafı seyrederken gördüğünüz güzellikler, tarihi eserler, İtalyanların giyim ve kuşamı sizi etkiliyor. Basit bir kahve bile sanki acı değil tatlı bir tat bırakıyor damakta. Yabancı ve turist olduğunuzu unutuyorsunuz. Mutlu oluyorsunuz. Kendini mutlu hisseden insan da küçük çocuk gibi oluyor. Dünyada sanki hiçbir kötülük ve trajik hadiseler yokmuş gibi kendisini hafiflemiş, dertlerinden arınmış ve bulutların üstünde uçarmış gibi hissediyor.
Bu harikulade ruh haline sadece etraftaki güzellikler değil, görüp tanıştığınız İtalyanlar da katkıda bulunuyor. Kahveci, dondurmacı, bar, trattori, otel resepsiyonu. Eğer siz karşılaştığınız insanlara olumlu ve açıkyürekli bir şekilde yaklaşırsanız onlar da size öyle cevap veriyor. Hatta misliyle cevap veriyor. Bu insanlar dışlayıcı değil, kucaklayıcı. Pozitif enerji dalgaları giderek çoğalıyor Roma'da. Toplam dört gün geçirseniz bile dolu dolu geçiyor ve adeta detoks oluyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Ayrıldığınızda geride güzel anılar kalıyor.

Peki, Roma'da insan neler yapar Kahveye gider, bara gider. Yaz mevsimiyse plaja gider. Pastaneye gider, lokantaya gider. En önemlisi de bol bol yürür ve Roma'ya özgü o havayı içine çeker.

Benim gittiğim yerlere gitmeniz gerekmez ve kendi favorilerinizi keşfedebilirsiniz. Ama ben size dört günde nerelere gittiğimi ve en çok neleri sevdiğimi söyleyeyim.Piperno'da kızarmış enginar

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İlk gün akşam vakti Roma'ya ulaştık ve kaldığımız Trastevere'deki otelden yürüyerek kentin Musevi mahallesinde Piperno adlı lokantaya gittik. Roma mutfağına Musevilerin ciddi katkısı var. Kızarmış enginar, 'carciofi alla giudia' bu yemeklerden biri. Burada çok iyi yapılıyor. Ama genel olarak her türlü kızartmaları başarılı. Servis eski tarz, yani garsonlar ceket-kravatlı ve resmi.

Fiyatlar da çok makul

Biz gittiğimizde yaz sonuydu. Ertesi gün sevgili Elvan Uysal Bottoni ve eşiyle Roma'ya 1 saat mesafede bir plaja gittik. Anzio ve Nettuno arasında güzel bir kumsal ve çok iyi bir plaj lokantası var. Denize girdikten sonra mayolarımızla plastik sandalyelere oturduk ve herhalde garsonluk deneyimi bir aydan ibaret bir gence sipariş verdik. Ama bu basitlik sizi aldatmasın. Elvan'ın favorisi bu lokantanın deniz ürünleri muhteşem. Ayrıca fiyatlar çok makul. Aynı akşam Rimessa Roscioli'de çok eğlendik. Çok güzel kadehte şaraplar içtik ve nefis peynir ve şarküteri ürünleri tattık.Da Felice'de 'tonnarelli cacio e pepe'Il San Lorenzo'da spagetti