Biri ciddiyetsiz diğeri etkisiz

Futbolun ne kadar ciddi olduğunu hep konuşuyoruz. Başka bir oyun futbol. 90 dakika top oynamazsın ama 1-0 kazanırsın ya da tek kale maçı kaybedersin. Ciddiyet futbolda en önemli birkaç unsurdan biridir.

Galatasaray'da bu ciddiyeti göremedik. Açık favori gösterilmelerinden etkilenmişler. 'Nasıl olsa kazanırız' düşüncesi az daha her puanın altın olduğu dönemde canlarını yakıyordu. Rakibin 10 kişi ve özellikle defansta iki pas yapamaz durumdayken ikiyi, üçü hatta fazlasını bulman gerekiyordu. Bulamadılar.

Beşiktaş 10 kişi kalmasa ne olurdu Sahaya çıkan kadro kurgusu ve oyun anlayışıyla çok da fazla bir şey değişmezdi tahminimiz. Etkisiz daha doğrusu rakiplerini rahatsız etmeyen bir futbol oynuyorlar sezon başından beri. Yavaşlar, yaratıcı değiller. Rakipler topu Beşiktaş'a bırakıyor. Siyah-beyazlı oyuncular da golü yemenin bir şekilde yolunu buluyorlar. Tayfur Bingöl'ün iyi niyetli ancak on bir oyuncusu olmadığı da belliyken Beşiktaş'ın pek şansı yoktu. İki topları da 0-0'ken direkten dönmüştü yani.