Kopenhag'a yetmez

Samsunspor'un 4-4-1-1 dizilişinde 8'li bloğu bozmanın birkaç yolu vardı. Hızlı paslarla kenarlara inip, savunma dengesini bozmak ve ceza alanına, doğru koşuyu yapan oyuncuyu bulmak.

Galatasaray bunu denemek yerine kaliteli ayaklarına bel bağladı. İlk iki gol de bu çabanın birer kopyasıydı. Burada Kerem'in son iki sezondaki sızmalarına dikkat çekmek lazım. Kerem artık, sol kanadı boydan boya kullanıp, süratiyle adam eksilten bir kanat oyuncusu değil. Doğrudan bir hücumcuya evrildi. Icardi'nin varlığı sonrası daha bir konfor alanı bulduğunu da söylemek lazım. Kerem'in bu hızlı gelişimi Şampiyonlar Ligi'nde rakipler için bir sürpriz olabilir.

Yıldız farkı

Kolayları atamayıp, şansının yardımıyla 2 gol bulan Samsunspor, farkı 1'e indirmesine rağmen maç başındaki planına sadık kalamadı. Barış'ın hareketli oyunu, Ziyech'in denge bozan ve tedirgin edici varlığı ibreyi tekrar Galatasaray'a çevirdi.

Galatasaray, Mertens, Kerem, Ziyech, Icardi gibi kaliteli ayaklarının oyuna ağırlık koyduğu bir oyunda rahat görünen bir galibiyet aldı.