Yol...

HATAYSPOR-Trabzonspor yazısına başlarken 6 Şubat'ta yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır dilerim. Trabzonspor, bu maça şaşalı bir Beşiktaş galibiyetiyle çıktı. Büyük maçlar ligin devamı için pek referans alınmamalı.
Çünkü bu maçlar kendi içerisinde planı, ahengi, coşkusu ve konsantrasyonu olan karşılaşmalardır.
Hatayspor maçı Trabzonspor adına yine oyun kurulumunda sıkıntılar göstererek başladı.
Artık rakipler Mendy'e sıkı markaj uygulayarak oynayacak.
Bunu gözeterek oyunun kurgulanması lazımdı. Bardhi'yi veya Abdulkadir Ömür'den birinin kanat oynaması deplasmanlarda oyunun hızını etkiliyor. Bence iki saf kanat oyuncusundan taviz verilmemeli. Bu kadar etkisiz bir ilk yarıya rağmen Onuachu'nun hava hakimiyetini kullanarak ve Visca'nın kariyerinde en iyi yaptığı işlerden birini gerçekleştirerek soyunma odasına 1-0 önde girdi. Skor 2-0'a geldikten sonra o ana kadar Hatayspor hiç gol atacak gibi değildi ama oyunu kontrol edememek gibi bir problemi vardı Trabzonspor'un.
Çünkü oyunu kontrol altına alamadığınız her dakika kalenizde tehlike görme potansiyelini artırıyorsunuz. Momentum Hatayspor'a geçtiğinde skorun da Trabzonspor'un elinden kaçacağını hissetmiştir izleyenler. Maalesef Trabzonspor teknik heyeti de buna engel olamadı. Trabzonspor'un daha gideceği çok yol var. Bu yolda 'teknik ekibin' de alması gereken büyük dersler var. Maçın hakemi Burak Şeker, Bordo Mavililerin yediği ikinci goldeki eli görmemiş olabilir.