Hadi bakalım boyunuzun ölçüsünü görelim

Siz bu satırları okurken yani bu sabah Özgür Özel İYİ Parti'nin kapısında olacak. Kamuoyuna 'nezaket' ziyareti olarak duyuruldu.

Yersen!

Özgür Özel bu ziyaret öncesinde CHP grubunda 'bu belediyeleri sadece CHP oylarıyla kazanmadık. ittifakla kazandık' dedi.

Tavlama cümleleri!

Özel'in Akşener ziyaretinde yanında kimler olacak şu satırları yazarken henüz belli değildi. Mesela İmamoğlu olacak mı Ya da Mansur Yavaş!

İYİ Parti'den kimler olacak O da henüz belli değildi. Peki belli olan ne Akşener'in yerel seçimlere ittifaksız girme arzusu! İttifak istemiyor. İmamoğlu'na, Özel'e sorsanız 'yok yok istiyor' modundalar. Sanırım Meral Akşener tarafında can sıkıcı bir tavır olarak değerlendiriliyordur.

Akşener ittifak istemediğini açıkladığı ilk grup toplantısında 'Kantara çıkacağız, boyumuzun ölçüsünü alacağız' demişti. Bu aynı zamanda 'hadi bakalım sizin de boyunuzun ölçüsünü görelim' demekti.

'Kemal Kılıçdaroğlu kazanamaz' dedim, dinlemediniz.

Ne oldu

Kazanamadı.

Şimdi ne diyorum İttifaksız kazanamazsınız!

Özgür Özel bunun farkında. O yüzden 'ittifakla kazandık' vurgusu yapıyor bu aralar.

Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmazmış. Şu saat itibarıyla Meral Akşener'in unutmadığı bir 'ayaz' var. Fikrini değiştirir mi, değiştirmek zorunda kalır mı bilmiyoruz

Ama genel seçim sürecinde yediği ayazı unutmadığı çok açık. 'Değnek' siyasetinden kurtulmak rüştünü ispatlamak istiyor aksi halde İYİ Parti yok olup gidecek. Kulislerde İYİ Parti'nin İstanbul adayının ismi de konuşulmaya başlandı.

Ali Fatinoğlu.

İşadamı. İmamoğlu'nun eski arkadaşı. Eski. Sanırım uzunca bir süredir araları iyi değil. Duyumlar o yönde. Derinlemesine peşine de düşmedim doğrusu. Yanılıyorsam Ali Bey düzeltsin lütfen, bir kasıtla yazmıyorum.