Yeşil boya gölgesinde penaltı

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda hızlı başladı İstanbulspor ile Galatasaray arasındaki erteleme müsabakası. Yedi dakikada üç pozisyon bulan Galatasaray'ın ardından ev sahibi takım yokladı 15. dakikada rakip kaleyi.

Ancak zamanla tempo düştü karşılaşmada. Olimpiyat Stadı'nın iç karartan ambiyansı ve özellikle Galatasaray tarafında Başakşehir maçındaki rotasyona rağmen yoğun maç trafiği nedeniyle yaşanan yorgunluk, hafta içi ve rakibin alt sıralarda olmasının getirdiği konsantrasyon eksikliği ve yine bununla alakalı rakibi hafife almayı bu durumun nedenleri arasında sayabiliriz.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Düşük tempo nedeniyle rehavete kapılan gözlerimiz, Galatasaraylı futbolcuların beyaz formaları üzerinde kendisini belli eden yeşil boya ile irkildi! Bozulan zemini yeşil gıda boyası ile boyamak! Gerçekten söyleyecek söz bulmakta zorlanıyorum. Olimpiyat Stadı geçen sezonun sonlarında Şampiyonlar Ligi finali nedeniyle bakıma alındı ve hatta bu nedenle uzun süre de bu stada maç verilmedi. Ardından gayet güzel bir zeminde Şampiyonlar Ligi finali oynandı. Aradan geçen çok da uzun olmayan zaman diliminde zemin nasıl bu hale geldi Pazar akşamı Salih Uçan da Beşiktaş Stadı'nın zemini için benzer şikâyetlerde bulunmuştu. Zeminleri neden koruyamıyoruz Zamanında, daha ciddi ve daha profesyonel bakımların, hastalıklar da dâhil olmak üzere çimle ilgili pek çok sorunu önleyeceğini düşünüyorum. Çözüm bu, gıda boyası değil!

Zihnimiz yeşil boyanın etkisindeyken penaltı ile döndük yeniden futbola. Fakat bu penaltı atışında Kerem Aktürkoğlu ve Icardi arasındaki organizasyon ve bunun sonucunda Icardi'nin topu dışarı atması, yeşil boyayı gölgede bıraktı.

Skorun 0-0 olduğu bölümde yapılan bu denemenin çok doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum. Eğer Galatasaray bu maçtan üç puanla ayrılmasaydı herkes son derece eleştirel bir şekilde bu penaltıyı konuşacaktı. Kerem Aktürkoğlu, zaten tribünlerle bir takım problemler yaşayan bir oyuncu. Icardi'nin ise sarı- kırmızılı tribünlerde sonsuz bir kredisi var. Kaldı ki Arjantinli, geçen sezon Karagümrük maçında Galatasaray'ın 3-2 mağlup olduğu bir dakikada yine tartışılacak bir vuruşla penaltıyı kaçırmıştı. O maç, Boey'in golüyle 3-3 tamamlanmış ve sarı- kırmızılılar bir puanı kurtarmışlardı. İstanbulspor maçında ise daha şanslıydı Galatasaray. Kaçan penaltının kahramanlarından Kerem Aktürkoğlu'nun asistinde diğer kahraman Icardi golü attı. Hem de zor pozisyonda güzel bir vuruşla! Kısacası sarı- kırmızılılar, penaltı organizasyonun aktörlerinin içinde oldukları başka bir organizasyon