Kalite

Kopenhag maçı on birinden, biri zorunlu olmak üzere ( Victor Nelsson ) beş rotasyonla çıktı Başakşehir karşısına Galatasaray ki, bu maç rotasyon için doğru maç mıydı, tartışılır...

Yine de ilk on beş dakika topun tek sahibi oldu sarı- kırmızılılar. Fakat Tete'nin üstten dışarı çıkan şutu ve Torreira'nın etkili ön alan baskısı sonucu kaptığı topla oluşan pozisyon dışında ciddi bir tehlike yaratamadı Galatasaraylı futbolcular.

Ardından yavaş yavaş oyuna ortak olmaya başladı ev sahibi takım ve bir süre sonra da rakip kalede tehlikeler yaratmayı başardı. Bu bölümde Galatasaray'ın oyunundaki durgunluğa, Kazımcan'ın sakatlanması üzerine sol beke Abdülkerim Bardakcı'nın geçmesiyle dağınıklık da eklendi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Anlamsız 83 kuralı, teknik direktörlerin elini kolunu bağlıyor. Okan Buruk'un, Angelino'yu oyuna almak için bir yabancı oyuncuyu çıkartması gerekiyordu. Bir oyuncuyu değiştirmek zorunda kaldığınızda iki oyuncu değişikliği yapmak zorundasınız! Böyle bir matematik hangi ligde var

İkinci yarıda yaptığı Oliveira- Kerem Demirbay değişikliğini, Oliveira'yı kaybetme korkusuyla Kazımcan'ın sakatlandığı dakikada yapmaya çekinen ve bu nedenle Angelino'yu da sahaya süremeyen Okan Buruk, Kaan Ayhan'ı oyuna dahil etti. Buruk, bu bölümde üç stoperli oyun varyasyonlarını deneyebilirdi. Ama o, Abdülkerim'i sol beke almayı tercih etti.

Yukarıda bahsettiğim, Abdülkerim Bardakcı'nın sol beke geçmesiyle oluşan dağınıklık kısa sürdü. Abdülkerim sol bekte çok da kötü bir performans sergilemedi. Fakat Galatasaray'ın, ikinci yarıda golü sol kanadından gelen bir topla yediğini de belirtmek lazım. Tabii sarı- kırmızılı kenar yönetiminin, Hakim Ziyech'in çıktığı anda Zaha'yı oyuna dahil etmeyi başaramadığını ve Galatasaray'ın on kişi oynadığı bu kısa zaman diliminde golü kalesinde gördüğünü de es geçmeyelim.

Futbolda kalite çok önemli bir unsur. Galatasaray bu sene kaliteli oyunculardan oluşan iyi bir kadro kurdu. Nitekim sarı- kırmızılıları galibiyete taşıyan da iki takımın oyuncuları arasındaki bu kalite farkı oldu. Galatasaray'ın üretemediği, Icardi'nin top almak için orta sahaya gelmek zorunda kaldığı bir anda harika bir vuruşla kalitesini konuşturan Hakim Ziyech, tabelayı sarı- kırmızılılar lehine değiştirdi. İkinci yarının başında oyuna dahil olan Kerem Aktürkoğlu, bu devrenin başlamasından birkaç dakika sonra penaltı yaptırttı. Topun başına geçen diğer bir kaliteli isim Icardi de farkı ikiye çıkarttı. Orta sahadaki büyük kalite Torreira, yine müthiş oynadı ve bence maçın adamı olmayı hak etti. İlk kez bir resmi maçta Galatasaray formasıgiyen Davinson Sanchez de çok iyi bir maç çıkarttı. Bu harika performansın ve devamının onu ilk on birin değişmez oyunsusu yapması, hiç kimse için sürpriz olmayacaktır.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İlk golde topu Hakim Ziyech'e aktaran Tete ve 64'de oyuna dahil olan Zaha, henüz tam olarak hazır değiller. Ziyech'i de dahil edebileceğimiz bu isimler, tam anlamıyla hazır olduklarında çok daha etkili bir Galatasaray izleyebiliriz. Esasen sarı- kırmızılıların yoğun maç trafiği dikkate alındığında bu isimlerin ve tabii kulübedeki diğer oyuncuların bir an önce hazır duruma gelmeleri çok büyük önem taşıyor. Sağda Kerem ve ortada Mertens'in yokluklarının Icardi'yi nasıl olumsuz etkilediğini dün hep birlikte gördük. Okan Buruk, yoğun fikstürde rotasyonlar yapmak zorunda. Bu nedenle tüm oyuncuların hazır olmaları gerekiyor.