İstanbul'da Resital

Ön alan baskısı uygulayan ve ayağı yere sağlam basan Samsunspor karşısında henüz yedinci dakikada öne geçerek büyük bir avantaj yakaladı Galatasaray. Esasen bu İstanbul gecesine damga vuracak Rams Park'ın yeşil zeminindeki resital de bu goldeki Mertens- Kerem Aktürkoğlu işbirliğiyle başladı ve 29. dakikadaki golle de seviye arttırdı. Yine Mertens başroldeydi ve Kerem Aktürkoğlu, vuruşuyla tribünleri büyüledi. 42'de Abdülkerim Bardakcı'nın kafayla Samsun ağlarına yolladığı golde korneri kullanan da Kerem Aktürkoğlu'ydu.
3-0 biten ilk devrenin ardından sarı- kırmızılı cenahta Çarşamba akşamı oynanacak Şampiyonlar Ligi maçı başlamıştı. Ancak ilk yarıda skor ne olursa olsun oyun anlayışını değiştirmeyen ve maçın 1-0 olduğu bölümde direğe takılan Samsunspor, ikinci yarıda skoru 3-2'ye getirmeyi başardı.
Bu andan sonra, Okan Buruk'un ikinci yarıda oyuna dâhil ettiği Hakim Ziyech çıktı sahneye. Esasen sahaya ayak bastığı andan itibaren katkı sunuyordu resitale. O, zaten anlatmaya gerek olmayan büyük bir kalite. Henüz tam hazır olmasa da oyun zekasıyla herkesi kendisine hayran bırakırken 67'deki muazzam şutuyla da yeni bir perde açtı resitalde. O şuta kafayı koyan Icardi de çıtayı iyice çıkardı zirveye!
Elbette resital tadında performans sergileyen başka isimler de vardı. Bu isimlerin başında Torreira'yı saymak gerekir. Kerem Demirbay da performansıyla bu gruba girmeyi hak etti.
Geceye damga vuran resital tadındaki performanslara rağmen oyun anlamında bazı açıklar verdi Galatasaray. Samsunspor, Galatasaray ceza sahasına çok rahat geldi ve bu bölgede çokça da topla buluştu. Ayrıca, Angelino'nun savunduğu sol kanat çok açık verdi. Okan Buruk'un Şampiyonlar Ligi arifesinde bu duruma dikkat etmesi ve çözüm bulması gerekiyor. Angelino'nun savunma zafiyeti zaten biliniyordu. Şampiyonlar Ligi'nde de büyük ihtimalle bu oyuncuyla devam edilecek. Bu durumda Kerem Aktürkoğlu, Angelino ve Abdülkerim Bardakcı üçgeninde bir takım çalışmalar yapılabilir.