Sanatçı dediğin böyle oluyor

İstisnalar hariç, hayvansever olduğunu öğrendiğim kişiye karşı sempati puanım artıyor. Bu konuda da yalnız olduğumu düşünmüyorum. Bazı ünlülerin antipatik kişiliklerine rağmen hayvanlar için yaptıklarını gördüğümde tüm o antipati silinip gidiyor.

Buna benzer bir örnek İngiltere'de yaşanmış ve şahane bir anı hepimizin önüne düşmüş. Sadece bu kez hikâyenin kahramanı esasında benim sempati duyduğum bir sanatçı.

Hikâyeye geleyim. Tayland'da bir ormanda terk edilen Buttons adında bir köpeğin yolu köpek kurtarıcısı Niall Harbison'la kesişiyor. Sosyal medya hesaplarının yüzbinlerce takipçisi olan Harbison, paylaştığı sahiplendirme ilanı için gelen başvuruda bir ismi görünce çok şaşırıyor. Bunu benzerlik zannediyor fakat mesleğinde "Şarkıcı" yazdığını görünce şüphesi artıyor. Sonunda şüphesi doğrulanıyor: Köpeği sahiplenmek isteyen kişi Britanyalı müzik grubu Oasis'in solisti Liam Gallagher.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

İngiltere'den 9500 kilometre uzaktaki Buttons için gelen başvurularda Liam Gallagher'i gören Harbison, "Formdaki adı Liam Gallagher'dı, ama bu açıkça o değildi. Sonraki sütunda meslek vardı ve 'şarkıcı' yazıyordu. Arkadaşlarımın benimle dalga geçtiğini düşündüm. Ama biraz daha inceledim ve ayrıntıları uygun görünüyordu" diyor.

Gallagher, herkes gibi başvuru formunu doldurmuş ve sırasını beklemeye başlamış. Harbison, sahiplendirme öncesi eğer bir şüphesi varsa sahiplenmek isteyen kişiyle bir görüntülü görüşme yaparak kişinin uygun olup olmadığını tespit ediyor. Aynı prosedürü Liam Gallagher'a uygulamış. Anlatıyor: "O ve sevgili partneriyle röportajlar yaptım. Onların kedileri var ve sadece bir köpek istiyorlardı. Beni sosyal medyada takip ediyorlardı ve Buttons'ı istediler."

Buttons, sadece 5 aylıkken, yeterince sevimli olmadığı gerekçesiyle terk edilmiş ve Koh Samui adasındaki Happy Doggo sığınağında üç ay geçirmiş. Şimdi efsanevi Oasis'in solisti Liam Gallagher'ın evinde yeni bir hayata başlıyor. Umarım her hikâye bu kadar güzel tamamlanır.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bu güzel hikâyeleri bu toprakların sanatçılarından da bekliyoruz. Bu arada Niall Harbison'ın instagram sayfası ilham verici hikâyeler dolu. Takip etmenizi öneririm:https:www.instagram.comniall.harbison.

OKUR FOTOSU

BAL VE ZİFİR VE BİR İTİRAZ

Okurumuz Yasemin Gürses, geçen haftanın konusunu okuduktan sonra kedilerinin hikâyesiyle itiraz notunu iletmiş. Okurlarımızın bu konudaki duyarlılığı hoşuma gitti ne yalan söyleyeyim. Sokak hayvanları için daha iyi bir hayat hedefi için çabalayanların sayısı epeyi fazla. Okurumuzun notuna dönelim.