Yüksek lisans

Twente deplasmanından Avrupa Konferans Ligi biletiyle dönen Fenerbahçe üç gün sonra Ankaragücü'ne konuk olduğu zorlu randevudan da galibiyetle ayrıldı. Osayi Samuel'in tek golüyle kazanan konuk ekip, 84'te İsmail Yüksek'e çıkan kırmızıya rağmen geri adım atmadı, liderlik koltuğunu bırakmadı.
Fenerbahçe adına en zor deplasmanlardan biriydi. Güçlü seyirci desteğine sahip olan Ankaragücü ilk yarıda başarılı bir performans sergiledi. Baskılı ve tempolu oynamaya çalıştı. Özellikle ilk bölümlerden sonra güçlü rakibini zorladı.
Dzeko ilk bölümlerde topu söktü aldı. Giderken düşürüldü. Kırmızı beklese de Mert'e sarı kart çıktı. 33'te İsmail'in baskı altında kaptırdığı topta İrfan Can Eğribayat gole izin vermedi. Birkaç dakika sonra savunma arkasına atılan topta Ali Sowe'un vuruşunu müthiş şekilde kademeye giren Becao önledi.
Maç boyu sahada basmadık yer bırakmayan Dzeko'ya aradığı fırsat 41'de geldi. Tadic çok iyi kesti. Dzeko müsait pozisyonda iyi vuramadı.
İkinci yarıya hızlı giren Fenerbahçe net fırsatlar bulmaya başladı. 48'de yine benzer bir pozisyon yakalayan Dzeko bu sefer kaleciyi geçemedi.
54'te Dzeko topu kaptı ve vurdu. Tadic'in önünde kalan top az farkla dışarı çıktı. Bu pozisyonlar golün habercisiydi.
Sahanın en iyilerinden görünse de iki net fırsatı değerlendiremeyen Dzeko golün hazırlayıcısı oldu. Rakibi üstüne çekti. Sağ kanattan bindiren Osayi'yi çok iyi gördü. Etkili bir vuruşla Osayi takımını 60'ta öne geçirdi: 0-1