Koca, Kurum

Genelde adaylar konusunda saha araştırmasıyla birlikte yorumlarımı yazıyorum, yalnız bu sefer adaylar konusunda Ankara'dan edindiğim kulis bilgisini belirtmek isterim.

Şu an için yerel seçimlerde AK Parti'nin Ankara adaylığı için en çok konuşulan isim MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca. Bu noktada Koca'nın Ankaralı olması ve tecrübeli bir siyasetçi olması önemli

Bunun öncesinde Ankara için Turgut Altınok, Hakan Han Özcan gibi isimler duymuştum. Bu isimlerin artık aday listesinde geride kaldığı düşüncesindeyim.

Bir önceki seçimde sahada tüm olan biteni izlediğim için şunu rahatlıkla söyleyebilirim. AK Partililer muhalefete göre sahada daha güçlüydü, sahaya daha hâkimdi. Bu noktada Faruk Koca'nın tecrübesi ayrıca sahaya olumlu yansıyabilir.

Adayların asıl netleşmesiyle birlikte kalitatif araştırmayla ilgili yorumlarımı ayrıca yazacağım yalnız burada Ankara'ya ilgili şu konuları belirtmek isterim.

Genellikle Ankara'da Mansur Yavaş'ın güçlü bir aday olduğu belirtiliyor. Açıkçası önceki yazılarımda özellikle pandemi sonrasında Yavaş'ın attığı olumlu adımların seçmen ile kurulan duygusal bağı pozitif etkilediğini belirtmiştim.

Yalnız şu anda durumun biraz değiştiği düşüncesindeyim. Ankaralıların 'trafik' başta olmak üzere bazı konularda rahatsız olduğu söylenebilir. Ayrıca bir önceki seçimlerde kaybeden ekibin içinde Mansur Yavaş da yer aldı. Öncesinde Yavaş 'konuşmama stratejisiyle' iyi bir ivme kazanmıştı. Ama seçim sürecinde bu olumlu duruşun biraz yara aldığı söylenebilir. Özellikle de seçim gecesindeki 'kazanıyoruz' konuşmasıyla.

Dolayısıyla Ankara'nın kazanılmasının kolay olmadığı ve bunun için asıl Yavaş'ın seçim sürecinde göstereceği performansın önemli olduğu düşüncesindeyim.

AK Parti'nin İstanbul adaylığı için en çok konuşulan isim ise Murat Kurum.

Bunun öncesinde İstanbul için konuşulan Adil Karaismailoğlu, Tevfik Göksu gibi isimlerin artık aday listesinde geride kaldığı düşüncesindeyim.

Önceki yazılarımda da belirttim. İmamoğlu tüm zorluklarına rağmen önemli bir aday. Yalnız Kurum'un da rekabetçi bir aday olduğu düşüncesindeyim.

Dolayısıyla İstanbul'da da kıran kırana bir rekabet bizi bekliyor olabilir.

Diğer taraftan dün İYİ Parti'den