Bilimde evrimci saplantı

BİLİMLERİN IŞIĞINDA YARATLIŞ KONGRESİ'nin 7.'si yapıldı. Kongrede tebliğ sunan bilim insanları konularını TEVHİDİ BAKIŞ AÇISI ile anlattılar, bilimde evrimcilik saplantısını kırdılar. Kongrede ben de tebliği sundum.

Evrimciler, her şey tesadüfen oluşmuş gibi anlatıyor; kâinatın niçin ve nasıl var olduğunu açıklayamıyorlar. Hâlbuki evrende muhteşem bir düzen var; fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, astronomi bilimleri evrendeki harika sistemi anlatır.

İnsan beyni evrendeki harika eserlerden en karmaşık ve mükemmeli, fevkalade bir mühendislik eseridir. Çok az yer kaplar; özlüdür, sürekli değişir, kendini günceller, milyarlarca bilgiyi aynı anda işleyebilir, âdeta canlı bir bilgisayardır ve üstelik bilinç sahibidir.

Bilinç nedir

Gerald Schroeder, Tanrı'nın Saklı Yüzü isimli eserinde bilinç ile ilgili şöyle der:

"İndirgemeci eğilimlerimizi bir tarafa bırakıp parçaların toplama eşit olamayacağının farkına varmamız gerekir. Bilinç de evrenimizin indirgenemez ögelerinden biridir. Bilinçli mistik değil, metafiziktir, yani fiziksel alanın dışındadır." (Tasarımın İhtişamı Evrimin Tutarsızlığı, Prof. Sefa Saygılı, s.117)

Nature dergisi yazarı John Maddox, Scientific American dergisine yazdığı makalede der ki:

"Hiç kimse kararların nasıl alındığını veya hayal gücünün nasıl serbest bırakıldığını bilmiyor. Bilincin meydana gelişi ve tanımlaması da aynı derecede kafa karıştırıcıdır. Geçen yüz yılda nörobilimde kaydedilen göz alıcı başarılara rağmen beyindeki bilinçli işleyişleri (anlama, kavrama, anlatma, sezme yeteneğini) anlamaktan bundan yüz yıl öncesinde olduğu kadar uzağız." (A.g.e, s.116)

100 milyar nörondan meydana gelen beyin 25 milyon ciltlik kitap bilgisine sahip, 2,5 trilyon kelimeyi barındırabilir. 100 trilyon bilgiyi muhafaza eder.

Her saniye 1 katrilyon sinyal ve bağlantı gerçekleştirir. Dünyanın en hızlı bilgisayarı 109 (10 üzeri 9)zla işlem yapabilir; insan beyni 1015 hızla işlem yapar. (A.g.e, s.120)

Hayat mucize. Maddenin nasıl canlandığını evrimciler izah edemez.

Beyindeki organizasyon müthiş ve oldukça şaşırtıcıdır. 100 milyar nöron arasında kargaşa olmadan gerçekleşen mükemmel düzenleme vardır. Beynimizi kullanırken bu harika organizasyonu fark etmeyiz ama beyin denen bu muhteşem canlı bilgisayarı çocuk-büyük, yaşlı- genç herkes kullanır.

İnsan görür, işitir, hayal eder, düşünür, hisseder, fikir üretir, yürür, tehlikelere karşı tedbir alır, sevinir, üzülür.

Son derece sistematik çalışan ve harika işler yapan beynimiz nasıl meydana geldi

Görme, işitme, hissetme, anlama, kavrama, düşünme, fikir üretme, hayal kurma, tehlikelere karşı tedbir alma, düşündüklerini hayata geçirme becerilerini beyne kim öğretir

"Bilinç maddenin fizikî bir özelliği değil ve onun ötesinde bir şey" der Kuantum Bilinci kuramcısı Prof. Stuart Hameroff.

Prof. Hameroff'un bilincin kuantum boyutunu şöyle anlatır:

"Quantum fizikçisi olarak maneviyat ve bilinci ciddiye almak zorundayız. Maneviyattan ne anladığıma gelince şu üç şeyin altını çizmek isterim:

Birincisi, canlılarla kâinatın bütünü arasında bir bağlantı var. Quantum bağlantı fenomeni dolayısıyla bu bağlantının mümkün olduğunu ortaya koydum.

Parçacıkların (kuantlar) birbiri ile mekân ve zamanın normal sınırını aşan çok sıkı bağlantı kurma yeteneği var.