"Ne Eğlenceli Çağ!"

Booker finalisti olan ve NewYork Times'ın çok satan listelerinde 30 hafta zirvede kalan Amerikalı yazar Kiley Reid'in çok konuşulan romanı "Ne Eğlenceli Çağ!"ı Türkçe olarak April Yayıncılık yayımladı.

Roman, hızlı temposu ve şaşırtmacalarıyla günümüze dair müthiş meseleleri odağına alıyor. Ayrımcılık, duyar kasma, sosyal medya şövalyeliği, ikiyüzlü ilişkiler soluk soluğa bir hikayenin içinde anlatılıyor.


Tüm tuhaflıkları, fiyaskoları, saçmalıklarıyla tuhaf bir çağda yaşıyoruz, roman da çağla dalgasını incelikle geçiyor.
"Ben, Kirke"nin yazarı Madeline Miller yazar için "Reid keskin gözlemleri, canlı anlatımı ve şaşırtmacalarıyla enfes bir hikaye anlatıcısı" diyor. Hızlı okunan, kışkırtıcı bir roman arayanlar, iyi bir kadın yazar peşinde olanlar için "Ne Eğlenceli Çağ!", Sinem Bozkurt çevirisiyle kitapçılarda.

"Gayalı-Yüzyıllık Emanet"

Çanakkale Kara Savaşları'nda yaşanan gerçek olayları merkeze alarak, bu kanlı hesaplaşma üzerinden ölüm, yaşam ve kader konularında düşüncelerini paylaşan Murat Kaya'nın ilk romanı yayına hazır. Yazarın ilk kitabı "Gayalı-Yüzyıllık Emanet" sonbahara doğru Profil Yayınları'ndan yayımlanacak.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı


Anadolu'nun, sulh zamanlarında aranılıp sorulmayan yanık tenli, mahzun bakışlı, yufka yürekli delikanlılarının, vatan tehlikeye düştüğünde, nasıl da birdenbire ölümü hiçe sayan gözü kara kahramanlara dönüştükleri anlatılıyor kitapta:
"Onlar, neye ihtiyaç duyulursa ona dönüşebilecek saklı bir cevherle sürdürürlerdi yaşamlarını; üniformalarını çıkardıklarında mütevazı bir çiftçi, giydiklerinde ise ya şehit olurlardı ya da gazi..."
Yazar, Gelibolu, Doğu Cephesi ve Kafkas İslam Ordusuyla Bakü'ye kadar uzanan bir sefere çıkarıyor okurları. Bütün bu cephelerde dokuz yıl boyunca savaşan dedesi Gayalı'dan, çocukken dinlediği gerçek savaş anılarını paylaşıyor bizlerle, tarihe düşkün okurların kaçırmaması gereken, akıcı bir dille yazılmış etkileyici bir eser.

"Diyet Değil Dieta"

Obezite hastalığını hem ameliyatla hem de ameliyat dışı yöntemlerle tedavi etmekte olan Prof. Dr. Feyzullah Ersöz'ün, kilo almak ve vermek üzerine merak edilenleri, farklı başlıklarla ve anlaşılır bir dille anlattığı kitabı "Diyet Değil Dieta", Epsilon'dan çıktı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Obezite hastalığını hem ameliyatla hem de ameliyat dışı yöntemlerle tedavi etmekte olan Prof. Dr. Feyzullah Ersöz'ün, kilo almak ve vermek üzerine merak edilenleri, farklı başlıklarla ve anlaşılır bir dille anlattığı kitabı "Diyet Değil Dieta", Epsilon'dan çıktı."Beslenme düzeni" anlamına gelen "dieta" kelimesinin zaman içinde nasıl anlam değiştirdiğinden yola çıkan Ersöz, her bir kişinin biricik olan metabolizmasını göz önüne alarak, formül ya da liste olmadan, sadece aklın ışığında en doğru beslenme düzenini nasıl bulacağını anlatıyor.

Güney Afrika'da Osmanlı İzleri

Halim Gençoğlu'nun kaleme aldığı "Güney Afrika'daki Osmanlı İzleri" geniş bir tarihi perspektife ve karşılaştırmalı arşiv kaynaklarına dayanarak, Osmanlı Devleti'nin ulemâ ve diplomatlarının Güney Afrika'daki hizmetlerini yeniden gündeme taşıyor.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı


Bölge halkının hasretle yadettiği ve yaşatmaya devam ettiği Osmanlı izlerinin köklerini araştırıyor. Ebubekir Efendi'den Mahmud Fakih Efendi'ye, Mahmud Haşim Paşa'dan Mehmet Remzi Bey'e, Türk münevverlerinin Güney Afrika'da bıraktığı kültür mirasının nabzını tutuyor.
Araştırmalarını Cape Town Üniversitesi'nde sürdüren Halim Gençoğlu, Cape Town Millî Arşivi başta olmak üzere Güney Afrika'da yaşayan Osmanlı torunlarının şahsi arşivleri ile Cumhur-başkanlığı Devlet Arşivleri'ndeki belgeleri karşılaştırmalı olarak kullanarak ve orada yaşayanlarla röportajlar yaparak, okurları Afrika'nın en güney ucuna götürüyor.