Vahşetin adı

Gazze'de asrın vahşeti yaşanıyor. Geçen yıl Ukrayna'da başlayan ölümler, bu günlerde Gazze'de devam ediyor. Adeta vahşetin adı yazılıyor.

Birleşmiş Milletler'de Filistin devletinin tanınma aşamasına gelindiği bir zamanda bu hadisenin meydana gelmesi, akıllara mevcut vahşetin hangi maksat ile sergilendiğini getirdi. Kadın, çocuk, bebek, ihtiyar, hasta demeden atılan bombalar, on bini aşan insanın ölümüne sebep oldu.

Dünya kamuoyu bu vahşeti seyrediyor. Vicdan sahibi halk kitleleri, dünyada miting meydanlarını doldurarak vahşetin durdurulmasını haykırmaktadırlar.

İşin en acı tarafı, İslam dünyasından ciddi feryatların işitilmemesi, ehli imanın infialine sebep olmaktadır. Hastaneler bombalanmaktadır. Yakın zamanda 39 bebeğin oksijensizlikten, göz göre göre ölümleri, vicdanları sızlatmaktadır.

Batı, bu hadiseleri teşvik etmekte ve yangına adeta körükle gitmektedirler. Bir "hamiyet-i âliye" galeyana gelmesi gerekir. Özellikle İslam dünyası, gerekli her türlü baskıyı yapmalı ve bu vahşete seyirci kalmamalıdır.

Ülkemizdeki mevcut iktidarın, sönük ve zevahiri kurtarmak için yaptığı söylemler, bir fayda vermemektedir. Zulme sessiz kalan, zulme ortak olmaktadır.

Kaybedenler, bu vahşeti yapanlardır.