"Değişim" dedikleri Atatürkçülük olmasın

Yüz yaşına giren Türkiye'nin en yaşlı ve ilk partisi CHP, tepedeki kadrolarıyla milletin değerlerine ters düşmüş, 28 seneden sonra DP'nin iktidarıyla muhalefete geçmişti.

73 senedir bir iki koalisyon haricinde iktidar yüzü görememiş, oyları da (Ecevit dönemi hariç) yüzde 25'i geçemeyerek, tarihte ana muhalefet bir parti olarak yerini almıştı hep.

Malum, kurultaylarıyla meşhur olan bu parti, bir çok isimden sonra en son Deniz Baykal'la yoluna devam etmişti.

Deniz Baykal'ın da çekilmesiyle, 22 Mayıs 2010'da Kemal Kılıçdaroğlu başkan seçilmişti. Kimsenin çok fazla tanımadığı, mütevazı, sade bir bürokrat olan Kılıçdaroğlu, maliyeci ve SGK yöneticiliği ile biliniyordu.

Ancak AKP iktidarının 1725 ve 20 Temmuz zulümleri karşısında Ankara'dan İstanbul'a yaptığı adalet yürüyüşü kitleleri kendine çekmişti. Önceleri Gandi benzetmesi yapılan, daha sonra

etrafına ışık saçan pir, yani üstad anlamına gelen piro lakabı verilmişti.

Kılıçdaroğlu; AKP'nin devlet tekeline aldığı Risale-i Nur'ları AYM'ye götürerek serbest bırakmış, İYİ Parti'ye 15 milletvekili vererek, Meclis'te grup kurdurmuş, 5 sağ partiyle Millet İttifakı'nı kurmuş, bir ilçe belediye başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nun İBB, ülkücü kökenli Mansur Yavaş'ın ABB olması için yolunu açmış, millî manevî değerlere sahip çıkmış, muhafazakâr seçmeni kucaklamış, CHP'nin geçmişte yaptığı yanlışlara sahip çıkmayarak helallik dilemiş, dürüst ve sade bir hayat yaşaması gibi daha bir çok özellikleriyle partili partisiz farklı kesimlerin takdirini kazanmıştı.

Ancak seçimlere bir sene kala CB adaylığında onun ismi geçince CHP içinden de itirazlar gelmeye, İYİ Parti'nin masayı devirmesine sebep olmuştu.

Kazanacak aday tartışmaları içinde İmamoğlu olsun, Mansur olsun gibi dayatmalara, Kılıçdaroğlu adaylığını açıklayıp iki BB'ını da yanına alarak sesleri bir nebze olsun kesmişti. Bu arada Alevî diye hor görülmesi onun Akşehir'e, Mahmud-i Hayranî türbesine giderek torunu, dolayısıyla belge niteliğinde Ehl-i Beyt'ten olduğunu söylemesi iyi saatte olsunların rahatını bozdu. Parti içindeki Ulusalcı ve Avrasyacı kanatlar susmuşken depreşmelerine sebebiyet verdi.

Bütün bunlara rağmen seçimlere büyük bir umutla girilirken, sürpriz bir şekilde! iki puanla kaybedilmesi bütün dengeleri alt üst edince kazanacak aday ve değişim tartışmalarını yeniden alevlendirdi.