Batı (2. Avrupa) neden İsrail'i destekliyor

İnsanlığın, özellikle Müslümanların başına bela olan bu Yahudi meselesini anlamak tarihi, Kur'an'ı ve onun bu zamandaki tefsiri olan Risale-i Nur'u bilmekle olur.

Bediüzzaman, Bakara suresi 94. ayeti tefsir ederken; (mealen) Sosyal hayatta her türlü dolap hilesiyle emek ve sermayeyi karşı karşıya getiren (sosyalizm), yüksek faizle bankaları açmaya sebep olan, çeşitli hilelerle mal biriktiren bir millet olduğu gibi; hep mahrum kalan ve zulüm gördükleri hükûmetlerden intikam almak için her çeşit fesat şebekelerine karışan ve her türlü ihtilale parmak karıştıran yine o millet (Yahudi) olduğunu ifade ediyor.

Bu Kur'an'î hakikatler doğru okunmadan çoğu şeyin cevabını bulmak çok zor.

Yine; "Yahudi milleti hubb-u hayat ve dünyaperestlikte ifrat ettikleri için her asırda zillet ve meskenet (sefillik) tokadını yemeğe müstehak olmuşlar."1 diyor ki, bir kaç satırda o milleti böylece özetliyor Bediüzzaman.

Bütün bu bilgilerden sonra güncel meselemize gelince; "Fakat bu Filistin mes'elesinde, hubb-u hayat ve dünyaperestlik hissi değil, belki Enbiya-i Benî-İsrailiyenin mezaristanı olan Filistin o eski peygamberlerin kendi milliyetlerinden bulunması cihetiyle bir cihette bir ehemmiyetli hiss-i millî ve dinî olmasından çabuk tokat yemiyorlar.2 diyerek devlet kurmalarının altındaki hakikatı özetliyor. Buradan hareketle kurdukları devletin üç buçuk nüfusa sahip olmasına rağmen dünyayı konsolide etmelerinin altında dünyaya yayılan çokça Yahudi olmasının anlaşılmaması.

En eski kavimlerden biri olan bu milleti 1015 milyon göstermek müthiş bir algı. Yani bakın bu bir kaç milyon insan Müslümanlara kafa tutuyor hatta galip geliyor algısını yerleştirdiler. Halbuki Hz İbrahim'in (as) oğullarından İshak (as) nesline dayanan bu millete, Hz. İsa'ya (as) kadar binlerce peygamber gelip haklarında çok bahis var. Dolayısıyla tarih bu milletin köklü bir mazisinin olduğunu gösteriyor. Yaptıkları ifsadlardan dolayı hükûmetlerden kovulan Yahudiler, her yere dağılıp kimlik gizlemekte mahir olduklarından kamuflaj içindeler.

Öyle ya, beş bin yıllık tarih içerisinde var olan bu milletin üç buçuk diye gösterilmesi tarihe ihanettir. Ya da hiç çocuk sahibi olmamaları gerekir ki, nüfus planlamasını tavsiye eden bu millet tam tersi 5-6 çocuk sahibidirler.