Televizyonda yakalanan katiller

Türkiye'de emniyet ve jandarma teşkilatlarının yeterli olmadığını anlamak için Show TV'de yayınlanan "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" ile atv'de yayınlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programlarını izlemek yeterlidir sanırım.

Mağdur isimler, suçlanan kişiler, görgü tanıkları ve uzmanların katıldığı söz konusu programlarda faili meçhul cinayetler aydınlatılmaya çalışılıyor, kayıp kişilerin peşine düşülüyor.

Programlara katılanlardan kimileri sunucular ve konuklar tarafından adeta çapraz sorguya alınıyor, sıkıştırıldıkça sıkıştırılıyor. Bazen bunlar arasında katil olduğu anlaşılıp stüdyoya gelen emniyet güçlerine teslim edilenler de oluyor.

Şimdiye kadar bu şekilde onlarca cinayet aydınlatıldı.

Geçen haftadan bir örnek vereyim:

Giresun'un bir köyünde 28 yaşında iki çocuk annesi bir kadın üç yıl önce aniden ortadan kaybolmuştu.

Jandarmanın arama çalışmaları sonuç vermeyince kaybolan kadının ailesi "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" programına başvurdu.

Programda mağdur yakınları ile suçlanan kişiler karşı karşıya getirildi.

Sonuçta orada yapılan konuşmalardan elde edilen bilgiler ışığında kaybolan kadının kayınpederi ve kayınvalidesi gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Kayınpeder, polislerce götürülürken gazetecilerin "Gelininizi siz mi öldürdünüz" sorusuna "Evet" yanıtını verdi.

...

Yine geçen haftadan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programından bir örnek:

Programda Kahramanmaraş'ta bir kadının daha önce ilişki yaşadığı bir adamı evine çağırıp yakınlarının yardımıyla öldürdüğü iddiası gündeme geldi.

Cinayetle suçlanan ailedeki gençlerden biri, "Babaannem, halam ve amcam 8-9 yıl önce bir adamı öldürüp kıyma makinesinde çektiler" dedi.

Aynı aileden başka kişiler de benzer nitelikte açıklamalar yaptılar, makinede çekilip kıyma yapılan maktulün lavabodan akıtılarak tümüyle ortadan kaldırıldığını, o olaydan sonra evde dayanılması güç kötü bir kokunun uzun süre kaldığını ifade ettiler. Aynı kıyma makinesinde daha sonra domateslerin çekilip salça yapıldığı ve satıldığı da iddia edildi.

Programın son bölümünde olay tam aydınlanmamıştı.

Bu hafta içinde her şeyin ortaya çıkacağı anlaşılıyor.

...

Akıl alır gibi değil.

Yüz binlerce kişilik emniyet ve jandarma teşkilatları cinayetleri aydınlatamıyor ama en fazla 8-10 kişinin çalıştığı televizyon programları bunu başarıyor.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri bu tuhaf tablonun üzerinde ciddi ciddi düşünmeliler.

Tabii aynı şeyi Adalet Bakanlığı yetkilileri için de söylemeliyim. Savcıların önlerine gelen dosyaların üzerine biraz daha dikkatli eğilmelerini sağlamaları gerekiyor.

Başarının ardındaki dram

Ampute Millî Futbol Takımımız, tüm rakiplerini yenerek üst üste üçüncü kez Avrupa Kupası'nı kazandı.

Büyük bir başarı.

Bedenlerindeki ağır engellere karşın yılmadan spor yapmaya devam edip zafere koşan futbolcu gençlerimizi yürekten kutluyorum.

Ama bu başarının ardında büyük bir dramın yattığını da bilmemiz gerekiyor.

...

Önce şu istatistiklere bakalım: