Yerli kalitesi farkı

Milli aranın ardından Samsunspor'u ağırlayan Galatasaray dört golle kazandı, Şampiyonlar Ligi'ndeki Kopenhag maçı öncesi moral depoladı.
Son dönemin tartışılan ismi Kerem Aktürkoğlu 2 fantastik gol ve bir asistle maça damgasını vurdu. Kerem'in 7 ve 29'daki tek vuruşluk golleri muazzamdı.Galatasaray ilk yarının sonunda Abdülkerim Bardakçı ile farkı 3'e çıkardı. Sarı-kırmızılı takımda çok tartışılan yerli problemi yerine bu sefer yerli kalitesi ön plana çıktı. Kerem Demirbay da orta sahada harika bir performans sergiledi.
İlk yarıda konuk ekibin Dimata ile bir şutu direkten döndü. Aslan için ikinci yarının kolay bir hal alacağı düşünülüyordu. Üstelik yeni transfer Ziyech de artık oyundaydı.
İkinci yarıda daha ilk dakika bitmeden bir gol buldu Samsunspor Dimata ile. 60'ta ise frikikten Holse'nin vuruşu barajdaki Abdülkerim'e çarpıp ağlara gitti, maç 3-2'ye geldi. Rams Park'ta bir anda gerilim ve stres arttı. 67'de bu havayı Ziyech-Icardi yapımı gol dağıttı. Arjantinli yıldız, Ziyech'in füzesine kafayı koydu ve skor 4-2 oldu. Son bölümde bir diğer yeni transfer Ndombele de oyuna girdi. Galatasaray oyunu rölantide götürdü ve maç 4-2 kazanmayı bildi.