Günaydın Kemal bey yeni mi haberiniz oldu

TSK'nın Suriye ve Irak'taki terör unsurlarının temizlenmesine ilişkin görev süresini uzatan tezkere oylamasında ortaya çıkan rezalet, katil İsrail ve suç ortağı ABD'nin Gazze'de yürüttüğü soykırımın gölgesinde kaldı.

Hepimizin yüreği yanıyor.. Dünyanın gözü önünde hastaneler vurulup bebekler katledilirken, TBMM'deki tezkere oylaması elbette ana gündem maddesi olamazdı.

Ben de bugünkü köşe yazımı İsrail zulmüne ayırmak istiyordum ama cep telefonuma yasadışı şekilde atılan bir mesajla fikir değiştirdim.

Sürekli kişisel verilerin güvenliğinden bahseden CHP, nasıl temin ettiklerini bilmediğim bir yolla, cep telefonuma TBMM'de kabul edilen tezkereye ilişkin mesaj atmış.

Farklı operatörlerden 100 binlerce kişiye aynı mesaj gitmiş. Telefon numaralarımız nasıl temin edildi, yasadışı mesaja kim aracılık etti, kaç para harcandı, telefon operatörlerinin bilgisi dahilinde mi, önüne gelen herkes ilgili şirketlerin alt yapısını yol geçen hanı gibi kullanabiliyor mu

Bunların hepsi soru işareti..

Ticaret Bakanlığı, İleti Yönetim Sistemi, Ulaştırma Bakanlığı, BTK'nın bu konuya odaklanması lazım.

Çünkü bunu daha önce de yaptılar..

Hem de en çirkin şekliyle..

Kredi borcu olan ve borçlarını düzenli ödeyemediği için faiz yükü altında ezilen vatandaşların mağduriyetlerini istismar ettiler. 28 Mayıs seçimlerinden 3 gün önce "müjde kredi borçlarınız silinecek" denildi. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adına borçlu seçmenlere kısa mesaj gönderildi.

Sandığa gitme çağrısıyla süslenilen mesajda, "Ekonomik buhran yüzünden birikmiş kredi kartı borçlarınızı, devletimizin hazinesi, bankalardan devralacak. Kredi kartı borcunuzun faizi tamamen silinecek ve anapara 36 ay taksitlendirilecek" ifadelerine yer verildi.

Bunun benzerinin AK Parti tarafından yapıldığını düşünsenize..

Mesela yolsuzluk tespitiyle görevden alınan CHP'li belediye sınırlarında ikamet eden vatandaşlara, tam seçim günü "Cumhur İttifakına oy vermezseniz çalıp çırpan adamlar tarafından yönetilirsiniz" şeklinde bir mesaj atıldığını düşünsenize.

Kıyameti koparmazlar mıydı! O mesajı yazan, anlaşmalı ajanslar, mesajın atıldığı operatöre kadar herkes linç edilirdi.

Peki CHP bu mesajı niye attı!

Türkiye'nin bekasını ilgilendiren hayati bir meselede HDP'yle yine suçüstü oldukları için.. Bahanesi de tezkerede yer alan yabancı asker meselesi..

İyi de aynı ifade, 2014'te kabul edilen tezkerede yok mu

Önceki gün uzatılan tezkeredeki ilgili ifade, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması" Bu da 2014'teki 1071 karar nolu tezkeredeki ifade, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin gerektiği takdirde sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere yabancı ülkelere gönderilmesi ve aynı amaçlara yönelik olmak üzere yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması"

Fark ne Virgülüne kadar aynı..

2014'ten bu yana getirilen tezkerelerde matbu olarak aynı ifade sürekli kullanılmış ama beyefendiler daha yeni uyanmış!..