Haftanın albümü

Sufjan Stevens geçen yaz, bir sabah uyandı ve yatağından kalkamadı. Hareket edemiyordu. Konuşamıyordu. Âdeta felç olmuştu. Elleri, kolları bacakları hissizdi.

48 yaşındaki şarkıcı, söz yazarı, indie alemlerin nadide ozanı, kardeşinin sırtında alelacele hastaneye taşındı. Haftalar boyu tedavi gördü. Sonunda taburcu edildi. Eski hayatına geri dönmeye çalışıyor. 20 Eylül'de yaptığı yazılı açıklamada halen ayakta duramadığını, terapi yardımıyla eski sağlığına kavuşmaya çalıştığını anlattı. Stevens'a Guillain-Barre sendromu teşhisi kondu. Nadir bulunan bir bağışıklık sistemi rahatsızlığı olduğu ifade edildi. Stevens bu sebeplerden yeni albümü "Javelin"i apar topar hiçbir promosyon çalışması yapmadan piyasaya sürdü bu hafta.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Üç ay önce yayınladığı albüm "Reflections" bale için bestelenmiş klasik müzik parçalarından oluşmaktaydı. Stevens'ın Timo Andres ve Conor Hanick ile ortak çalışmasında piyano için bestelenmiş parçalar vardı. Şahane bir albüm bu arada, mutlaka dinlemelisiniz. Şahane ancak Stevens'ın alışılageldik folk sound'undan uzak bir çalışmaydı. Daha çok klasik müzik sevenleri ilgilendiriyordu. O bakımdan yeni albüm "Javelin" sanatçının duygularını doğrudan sözlerle ifade ettiği yeni şarkılar içeren, 2020'den bu yana ilk çalışma.

Sufjan Stevens, elektronikten klasik müziğe geniş bir müzik yelpazesi içinde gezindiği kariyerinde yeniden ilk başlardaki klasik folk sound'una geri dönmüş gibi duruyor. Rotasını tamamlayan bir döngü, uzun bir yolculuğun ardından evine dönen yolcu gibi Stevens'ın şarkıları yine aşktan, sevgiden, sevgisizlikten, umutlar ve umutsuzluklardan söz ediyor. Bunu elbette harika bir müzikal doku, bir klasik müzik ustalığı ve detaycılığıyla teslim ediyor. Yılın en iyi albümlerinden biri.

Stevens bu albümün turnesine çıkamayacak gibi görünüyor, hastalığı nedeniyle. Canlı izleyememek büyük kayıp.

Yeni şarkılar arasında

Ceza'nın "Analog" adlı iki parçalık single'ı, haftanın en iyi yeni rap işi. "Analog" ve"Netflex" adlı iki yeni şarkıda Ceza rap'iyle sağa sola ateş etmiş. İsabet oranı yüzde yüz.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı