Eğitim ve öğretimimiz

Okullar eğitim ve öğretime başladı. Toplumların ayakta durabilmeleri, ileri uygarlık düzeyine ulaşıp sosyal ve ekonomik yönden kalkınabilmelerinin yolu eğitimden geçer. Eğitim, bir toplumun damarlarında dolaşan yaşamsal sıvıkandır.

p class"MetinGf6vdesi" style"margin-bottom:0cm;text-indent:1.0cm;line-height: 15.0pt;mso-pagination:widow-orphan"

p class"MetinGf6vdesi" style"margin-bottom:0cm;text-indent:1.0cm;line-height: 15.0pt;mso-pagination:widow-orphan"Günümüzde eğitimde yaşanan sorunları en aza indirebilmek toplumsal amacımız olmalı ki eğitimde kaliteyi yakalayabilelim.

p class"MetinGf6vdesi" style"margin-bottom:0cm;text-indent:1.0cm;line-height: 15.0pt;mso-pagination:widow-orphan"Eğitimden beklenen verimi sonucu alabilmemiz için eğitim alanında bazı eksiklikleri gidermemiz gerekir. Bunları şöyle sıralayabiliriz:

p class"MetinGf6vdesi" style"margin-bottom:0cm;text-indent:1.0cm;line-height: 15.0pt;mso-pagination:widow-orphan"1.Derslik başına düşen öğrenci sayısını normale çekmemiz için derslik sayısını artırmamız gerekir.

p class"MetinGf6vdesi" style"margin-bottom:0cm;text-indent:1.0cm;line-height: 15.0pt;mso-pagination:widow-orphan"2.Kırsal kesimdeki taşımalı eğitime son vermemiz için okul sayısını çoğaltmamız gerekir.

p class"MetinGf6vdesi" style"margin-bottom:0cm;text-indent:1.0cm;line-height: 15.0pt;mso-pagination:widow-orphan"3.Şehir merkezlerindeki öğrenci servislerinin ilgili kurumlarca (Trafik, zabıta ve MEB yetkililerince) sıkı bir biçimde denetlenmesi gerekir.

p class"MetinGf6vdesi" style"margin-bottom:0cm;text-indent:1.0cm;line-height: 15.0pt;mso-pagination:widow-orphan"4.Okullara temizlik, kırtasiye, onarım giderler için bütçeden pay ayrılması ve MEB yetkililerince okulların öğrenci sayılarına göre öğretim yılı başlamadan okulların harcamalarına izin verilmelidir.