Tek devrelik doğru

Patrick Kluivert dersine çok iyi çalışmış. Trabzonspor'un ağır savunmasını çabuk adamlarıyla golü bulana kadar darmadağın etti. Yusuf Sarı ve Nani karşısında Larsen ve Eren hemen hemen bütün ataklarda aciz duruma düştü. Fountas ve Visca da aynı şekilde hem savunmada hem de hücumda Trabzonspor'u sonuca taşıyacak hıza sahip değildi.

Çok çalışkan ve etkili olan Adana Demirspor'un hücumdaki beceri eksikliği Trabzonspor'un ilk yarıda soyunma odasına tek farklı mağlubiyetle gitmesinin en önemli nedeniydi. Bardhi, Fountas ve Berat bu performansıyla Trabzonspor'u hedeflerine taşıyacak oyuncu özelliklerine sahip değil. Bu görüntüyle Trabzonspor'un hücumda tutunacak tek dalı Onuachu. Ancak takım arkadaşları da onu yeteri kadar desteklemiyor. İster bencillik, ister çekememezlik deyin birkaç pozisyonda Onuachu'ya topu çok rahat aktarabilecek olan arkadaşlarının yanlış tercihleri, kötü niyetli değilse de bencilceydi.

İlk yarı bittiğinde Trabzonspor'un iyi bir Abdülkadir Ömür'e ihtiyaç duyduğu ortadaydı ancak o da hastaydı.

Buna karşılık Adana Demirspor gerçekten çok formda. Futbolu keyif alarak oynuyorlar. Maçtan önce Montella'nın açıkladığı milli takım kadrosunda 3 Adana Demirsporlu oyuncunun bulunması da bir anlamda onlara doping olmuştu.