"Dua dışında da bir şeyler yapmam gerekirdi". İfadeler, "Kudüs Taşlar ve Kuşlar" isimli serginin sahibi Hacer Öztürk'e ait.
Bu sergi, Ankara'dan yola çıkarak İstanbul'da, Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığının Dolmabahçe Saray Koleksiyonları galerisinde açıldı.
Hacer Öztürk, 28 Şubat zulmünü yaşamış, zulüm bittikten sonra da eğitimine devam ederek, şimdi Ankara Demetevler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak vazife yapmakta.
Üç yıllık bir emeğin ürünü olan resimlerin her birisi Kudüs'ü anlatıyor.
"İsrail, çocuk-yaşlı-kadın-erkek demeden binlerce masumu şehit ederken, 'Dua dışında bir şeyler yapmalı" diye eserlerini sergilediklerini anlatan ressam-öğretmen Hacer Öztürk, 30 yağlı boya, 11 taş ve 17 suluboya tablodan oluşan sergiden elde edilecek gelirin tamamının Gazze'ye gönderileceğini söyledi.
Serginin açılışına Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal ile Milli Saraylar İdaresi Başkanı Dr. Yasin Yıldız da katıldı ve birer konuşma yaptılar.
Dr. Yasin Yıldız yaptığı konuşmada:
-"İnanıyorum ki bu vicdanlı sesler, bugün karşı karşıya kalmış olduğumuz katliamları, hiçbirimizin yüreğinin kaldıramadığı bebek ölümlerini durdurmak için adımlardan birisi olacaktır. Sergimiz bu gaye ile ayrı bir değer kazanmıştır" dedi.
Prof. Dr. Uğur Ünal da; Kudüs temalı resim sergisinin, İsrail zulmüne karşı her platformda mücadele edilmesi gerektiğini dile getirerek, devlet arşivlerinden bir beyannameyi hatırlattı.
Birinci Balkan Savaşında Padişah adına Başkomutan Vekili Nâzım Paşa'nın; ecdada yakışır şekilde savaşılması, sivillere ve esirlere iyi muamele edilmesi hususunda yayınladığı beyannameden örnekler verdi.
O beyannameyi özetleyelim:
"Kendileriyle barış ve huzur içinde yaşamaktan başka bir şey istemediğimiz komşu Bulgaristan, Sırbistan, Karadağ