Filistin Defteri

Bu hafta tanıtmaya çalışacağımız kitabın adı, "Filistin Defteri". Muhit Kitap'tan çıkan eserin yazarı Halil İbrahim İzgi.

Halil İbrahim İzgi, mazlum coğrafyaları gezen, gören ve intibalarını kaleme alan araştırmacı ve gazeteci kökenli bir yazar.

Derdi insan, derdi mazlumlar, derdi adaletsizliklere karşı mücadele etmek. Doğrunun-iyinin-güzelin yanında olmak ve bu uğurda yazılar yazmak.

"Filistin Defteri" onlardan birisi. 2009 yılından bugüne Filistin üzerine yazdığı yazıların toplamı olan eser, adeta bir Filistin tarihi olmakla birlikte; İsrail'in, ABD'nin, İngiltere'nin, Almanya ve Fransa'nın vahşette nasıl ortak olduklarını da anlatmakta.

"Filistin meselesini en çok anlaması beklenen ülkeler hangileridir" Soru yanlış! Böyle soru sorulmaz. Cevap elbet Müslüman ülkelerdir.

Hangi Müslüman ülkeler Bizden başka var mı Ha birde Batılı ülkelerin yöneticilerine rağmen, Batılı halklar var. Müslüman ülke olarak biz varız, bir de Müslüman olmayan ama vicdanlı olan Batılı halklar!

Müslüman ülkeler adına bu ifadeler biraz ağır olmadı mı Oldu! Olmalı da! Bir avuç Siyonist, 3 milyara yakın Müslüman nüfusu parmağında oynatıyor.

Kim anlar, kim bilir, kim idrak eder bilemem ama Filistin bütün insanlığın nöbet yeri olmakla birlikte, İslam âleminin (varsa böyle bir âlem) kilididir.

Bilineni tekrarda fayda yoktur lakin hatırlamakta fayda vardır. İsrail bir terör devleti olarak kurulmuştur. Terör devletini kuranlar ABD, İngiltere ve Almanya'dır.

Çünkü çok iyi bilmektedirler ki, Yahudiler; ABD, İngiltere, Almanya ve diğer AB ülkelerinin başına büyük bela olacaktır.

Bu belayı Ortadoğu'nun (bu isim de İngilizlerindir) Müslüman âleminin kalbine, Müslüman âleminin merkezine getirip yerleştirmişlerdir. Neyse kitaba geçelim:

Yazar İzgi, kitabının girişinde şöyle diyor:

"Filistin defterimiz bize kim olduğumuzu hatırlatacak bir hafıza kartı, kendimizle mesafemizi ayarlamamızı sağlayacak, kimi neden sevdiğimizi, kimden neden uzak durmamız gerektiğini gösteren bir pusula olacaktır.