'Hizmet siyaseti' karşılığını bulamadı!..

Yerel seçim bu, "kör ideolojik refleksle, kültürel aidiyetle oy verilmez" dedik...

Ama öyle olmadı maalesef...

Son yazımda sormuştum;

"Defalarca yalanları ayyuka çıkan ama 'ben yalan konuşmayı bilmiyorum' diyen, tatilleriyle anılan, vaat ettiklerinin yüzde 10'unu bile gerçekleştirmeyen, projelerini hatırlamayan, gördüğü her koltuğa talip olan, baba ve abla dediklerine kelek atan birinden İstanbul'a ve dahi memlekete bir fayda beklenir mi.."

Ama İstanbullu bütün bu gerçekleri görmesine rağmen Eko'ya bir daha 'evet' dedi.

Ankara'da da durum aynı...

Bu yazıyı yazarken henüz sandıkların yüzde 40'ı açılmıştı.

Evet büyük bir sürpriz yaşandı. Sadece İstanbul-Ankara değil, büyük şehirlerin çoğunda benzer tablo var. CHP'nin bile bunu beklediğini sanmıyorum... Zira İç Anadolu'da ve Doğu Ege'de de CHP'nin lehine hiç kimsenin tahmin edemeyeceği sonuçlar çıktı.

Kesin sonuçlar açıklanınca diğer illeri ve halkın verdiği mesajları daha rahat okuyabileceğiz.

Lakin İstanbul için şunu söyleyebiliriz.

"Kent uzlaşısı" dedikleri kirli ittifakın etkisini ve İyi Parti'nin tabanından büyük oranda CHP'ye oy gittiğini gördük. İyi Parti 2023 seçimlerinde kendini bitirmişti zaten. YRP ise kendi adayıyla çıkıp CHP'ye payanda olarak kendini bitirmiş oldu. Artık toplumda hiçbir karşılıkları yoktur.

Ve tabii ki halkın AK Parti'ye vermiş olduğu mesaj var.

Evet bu yazıyı yazarken sandıkların henüz yüzde 40'ı açılmıştı. Ama görünen o ki Türkiye genelinde AK Parti ilk defa 1 puan da olsa CHP'nin gerisine düştü...

AK Parti bu mesajı değerlendirecektir. Önümüzdeki günlerde çokça konuşacağız...