FETÖ'nün fabrikasyon paralel belgesi

TUSHAD... Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi...
Bu kısaltmayı ve tumturaklı açılımını daha önce hiç işittiniz mi Bu köşede rastlamış olabilirsiniz. 2016 senesinde yazmıştım.
Bu TUSHAD; şimdiki adıyla FETÖ, yani Fetullahçı Terör Örgütü, 10 sene önceki adıyla Paralel Devlet, 15 sene önceki adıyla ise cemaatin ürettiği bir fabrikasyon örgüt idi. Ama işte Vikipedia'da bile maddesi var. Ve maddenin kaynaklarının hepsi de Today's Zaman. O La La!
Şöyle yazıyor Vikipedia'nın TUSHAD maddesinde:
"TUSHAD ya da Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekât Dairesi, Türkiye Genelkurmay Başkanlığı da dâhil olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde gizli bir örgüttü. Ergenekon davalarındaki savcılar, davanın 1993 yılında Ergenekon'un talimatıyla dönemin Genelkurmay Başkanı Hurşit Tolon tarafından kurulduğunu iddia ediyor. Tolon, TUSHAD'ın var olduğunu inkâr etti."
Bak sen, inkâr etmiş. Siz var ya siz FETÖ'cüler, vallahi iflah olmazsınız.
Efendim, TUSHAD denen konuyu işleyeceğim bu hafta. Zira FETÖ, benim 7 Şubat 2012'de yazdığım paralel devlet yazısından önce kendisine paralel demişti bu belgede. Yani kendilerine paralel denilmesine sebep olan da yine kendileri. FETÖ, TUSHAD adlı yapının Özel Harp tarafından kurulan bir 'Beyaz Kuvvetler', yani gerektiğinde faydalanılacak sivillerden oluşan bir gizli örgüt olduğunu ileri sürüyordu. Örgüt, kendisine yakın bir polis şefini, TUSHAD'ın varlığını ispatlamak için daha sonra tanık olarak Zirve Davası duruşmalarına çağrılmak üzere TUSHAD üyesi diye dosyaya koydu. Ardından bu TUSHAD belgesini, davanın itibarsız itirafçısı İlker Çınar üzerinden mahkemeye ulaştırdı. Bu belgeye göre TUSHAD, milli güvenliğe tehdit arz eden unsurlarla mücadele için oluşturulmuş bir 'paralel yapılanma' imiş! Ama bir dakika kardeşim, o zamanlar 'paralel yapı' söylemi henüz dolaşımda değildi ki... İlker Çınar, Zirve soruşturmasının savcısı İsmail Aksoy'a ifade verdiğinde tarih 18 Ocak 2012 idi. Fabrikasyon TUSHAD belgelerinden olan 'Geribildirim' başlıklı bu sahte delilin, bundan da 13 gün önce -5 Ocak 2012'de- hazırlandığını da hatırlatalım.
7 Şubat krizinin patlamasına ve benim o krizin ardından Sabah Gazetesi'nin Pazar Ekinde 'Devlet paralel devlete karşı' başlıklı yazıyı yazmama daha bir ay vardı. Yani FETÖ, henüz kendisine 'paralel yapı' adının konulmadığı bir tarihte, aslında var olmayan TUSHAD'ı, milli güvenliği tehdit eden faaliyetlere
Bir başka deyişle aslında 'Paralel'in isim babası, bizatihi kendileriydi. İşte FETÖ'nün gerçek veya muhayyel düşmanlarını, kurumları suçlarken aslında kendisini tarif ettiğini gösteren bir kanıt daha.