İyi ki 'Burada Okur Yazar' var

"Burada Okur Yazar" köşemiz, "bu kentin sesini" sayfalarına taşır. Adından da anlaşıldığı gibi bu köşe tümüyle okurlarımızın sesini yine okurlarımızın kaleminden yansıtır. Sloganı kısa ve özdür: "OKUR YAZAR, SORUN ÇÖZER."

Misal.
Hürriyet Ankara'nın müdavim okurlarından Umut Özkan, "İyi ki Burada Okur Yazar var" demiş.
Vatandaş(yurttaş) gazeteciliğinin "gönüllü kent habercisi" Umut Özkan'ın iletisi ise şöyle:
DUYARLI VE SORUMLU HALE GETİRDİ
"Hürriyet'in Ankara ekinin 'Burada Okur Yazar' köşesi, hepimizi kente karşı duyarlı ve sorumlu hale getirdi. Bu köşe kentin çözülmeyen sorunlarını çözdü. Bu köşedeki mektuplarımla:
Gençlik Parkı'nın havuzu tamir edildi, fıskiyeler yeniden gökyüzüne ışıl ışıl su atmaya başladı. Masmavi bir havuz tertemiz bir parka kavuştuk.
Kurtuluş Parkı Trafik Eğitim Pisti yenilenerek iki yıl aradan sonra yeniden çocuklarla buluştu.
Hacettepe Hastanesi Acil Servis altında çok kötü görünümdeki park yeniden projelendi ve bitmek üzere.
Ankara'nın en önemli mahallelerinden Yahudi Mahallesi'nin sorunları gün yüzüne çıktı.
Ankara Kalesi'nin güvenlik ve sokak aydınlatması sorunları da 'Burada Okur Yazar' sayesinde çözüldü.
OKURDAN NOT: Düşünün... Ya Burada Okur Yazar olmasaydı!

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

OKURLAR YAZIYOR SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR

Burada Okur Yazar'da okurlar yazıyor...
Yetkililer harekete geçiyor...
Ve sorunlar çözülüyor.
İşte Hürriyet Ankara okurlarının şikâyetleri ve yetkililerden gelen yanıtlarçözümler:
SÖZ YETKİLİDE

1) Okurumuz Ayhan Turhal, Çankaya'nın Üniversiteler Mahallesi'ne bağlı 1637. Cadde'nin sorunlarını aktarmış ve "Refüj düzeltilmeli, yol asfaltlanmalı, kavşak da yapılmalı. Caddenin mevcut durumu, başkent Ankara'nın en güzide semtine yakışmıyor" demişti.
ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, "Asfalt bakım onarım çalışmaları ile kaldırım düzenleme çalışmaları koordineli olarak yapılacaktır. Ayrıca altyapı çalışmasını yapan ve hafriyatını kaldırım üzerinde bırakan firmaya gerekli işlemler uygulanacaktır" yanıtı vermiş.

2) Okurumuz Dursun Aytaş, Turan Güneş Bulvarı'nın bozuk kaldırımına dikkat çekerek, "Aradığınız yaya kaldırımına şu anda ulaşılamıyor" eleştirisinde bulunmuştu.
ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, "Turan Güneş Bulvarı'nda köprülü kavşak çalışmaları sonrasında tretuvar yapımı, yapım programı kapsamımıza alınmıştır" demiş.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

3) Okurumuz Dursun Türker, Yenimahalle'nin Varlık Mahallesi Yenikapı Sokağı'ndaki bozuk kaldırımın onarılması talebiyle bir fotoğraf göndermişti.
ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, "Bakım onarımtamamlama planlamamız bulunmakta olup, programımıza alınmıştır" şeklinde bilgi paylaşmış.

4) Okurumuz İ. Kozan, "Çankaya'nın Birlik Mahallesi 450. Cadde'de 17-19 no'lu apartmanların önü uçurum. İnsanlar ve arabalar düşüyor. Yıllardır koruma yapılmıyor" diye seslenmişti.
ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı: "Bahse konu talep edilen istinat duvarı, çalışmaları devam eden iş kapsamında 2022 yılı yatırım programına alınmıştır" diye açıklama göndermiş.

5) Okurumuz Mustafa Pacci, "Yaşamkent'te 5072. Cadde'de bulunan Ulusoy İlkokulu'nun önündeki trafik sorunu çözüm bekliyor. Çocuklar için de büyük bir tehlike var" uyarısı yapmıştı.