Önde baskı, hızlı sonuç

Avrupa'da ve Süper Lig'de yoluna tam gaz devam eden Fenerbahçe'nin, Ankara'da fren yapacağını düşünmüyorum. Yerli oyuncu kalitesinin yüksek oluşu, teknik direktör İsmail Kartal'ın en büyük avantajı. Fenerbahçe'de gözü kapalı 3 yerli oyuncuyu ilk 11'e yazmak çok kolay. Ferdi olmazsa, İsmail Yüksek, Cengiz Ünder, İrfan Can ilk akla gelenler oluyor. Geniş ve kaliteli kadro hocanın elini rahatlatıyor. Her takım gibi Ankaragücü de rakibine karşı kapanarak oynayacak. Tolunay Kafkas hocanın bu maça fazla mesai harcayacağı kesin.

Oyuncu sayısı fazla

Bu sezon Fenerbahçe, kapalı defansları açmakta zorlanmıyor. Çünkü elinde maçın gidişatını değiştirecek, sonuca katkı yapacak oyuncu sayısı bir hayli fazla. Rakip kime tedbir alacağını şaşırıyor. Fenerbahçe maçta yine önde baskı yapacak, rakibini hata yapmaya zorlayacak ve bir an önce sonuç almaya çalışacak. Zaten Fenerbahçe öne geçti mi, işin sonunu da kolay getiriyor.

90 dakikayı bekleyelim

Maçta öne çıkan isimlerde tartışmasız Tadic, Dzeko, Szymanski, Fred ve İrfan Can Kahveci (Oynarsa) olurlar. Ancak saha zemini futbolcuları olumsuz yönde etkileyebilir. Fenerbahçe'nin maçta bir adım daha önde olduğunu belirtip, 90 dakikayı bekleyelim. Maç öncesi merak edileni ise kaleci Livakovic. Bakalım Hırvat kaleci, Ankara'da siftah yapacak mı