İstanbul'da yoğun kar mesaisi

İstanbul'da 26 Kasım'da beklenen kar yağışı öncesinde Vali Davut Gül başkanlığında, Kış Tedbirleri Toplantısı yapıldı. Beklenen kar yağışıyla ilgili alınan tedbirler değerlendirildi. Ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğunun 25 Kasım 2023 tarihine çekilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul'da 26 Kasım'da beklenen kar yağışı öncesinde İstanbul Valisi Davut Gül başkanlığında yapılan Kış Tedbirleri Toplantısını yakından takip ettim. Pazar günü için her bir detay düşünüldü. Vali Gül, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ndeki toplantıda, önlemleri şöyle anlattı: "İstanbul'umuzda 26 Kasım Pazar günü kar yağışı bekleniyor. Bugün, kurumlar arası iş birliğini sağlamak ve afet riskinin tekrar gözden geçirilmesi için Kış Tedbirleri Toplantısını yapıyoruz. Kar yağışı gibi afet ve olaylarda en önemli olan zamanlama ve koordinasyonun sağlanmasıdır. İstanbul'umuzda meteorolojik verileri yakından takip ederek almamız gereken tüm kararları zamanında alacağız. Afet Çalışma Grupları işine hâkim olacak ve talepler ivedi bir şekilde yerine getirilecek. Kaymakamlar, il koordinasyon kurulları ile tedbirleri sağlayacak.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Sunumlarla bilgi verildi

Hepinize vereceğiniz katkılar için teşekkür ediyorum. İnşallah, İstanbul'umuzda kar sürecini yüz akıyla atlatacağız."

Konuşmaların ardından karla mücadelede alınacak tedbirlerle ilgili; AFAD, Afet Ulaşım Altyapı Grubu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) Afet Beslenme Grubu, Afet Sağlık Grubu, Afet Altyapı Grubu, Afet Enerji Grubu, Afet Barınma Grubu, Tarım, Orman, Gıda, Su ve Hayvancılık Grubu, Afet Teknik Destek ve İkmal Grubu, Afet Psikososyal Destek Hizmetleri, Arama Kurtarma Grubu tarafından sunumlar gerçekleştirildi. İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu ile İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ise alınacak tedbirleri anlattı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ndeki (AFAD) toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

Görev yapacak personel sayıları

- 25 Kasım'a çekildi

Toplantıda; ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu her yıl 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasındayken, bu yıl için İstanbul'da ticari araçlarda kış lastiği kullanma zorunluluğu 25 Kasım 2023 tarihine çekilmesi kararı alındı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

- 836 kişi görev alacak

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'nce; polis sorumluluk bölgesinde toplam 427 trafik unsuru, 260 asayiş ekibi ve 8 jandarma timi olmak üzere bin 504 personel, Jandarma sorumluluk bölgesinde 147'si trafik olmak üzere toplam 498 Jandarma timi, toplam bin 836 personel görev yapacak.

- 5 bin 598 araç

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nce; 13 bin 451 personel, 3 bin 708 araç ve iş makinesi, 366 bin 720 ton tuz, 8 bin 370 ton solüsyon ve çözelti, 23 Otoyol Hizmet Tesisinde 5 bin 598 araca hizmet verilecek.

- 2 bin gönüllü

Afet Beslenme Grubu'nca; 117 araç, 300 personel, 2 bin gönüllü ve 87 noktada hizmet verilecek.

- 513 ambulans

Afet Sağlık Grubu'nca; 513 adet 112 Ambulans Servisi ve 39 UMKE aracı ile hizmet verilecek.

- 2 ton mama

Tarım, Orman, Gıda, Su ve Hayvancılık Grubu'nca; 200 personel ve 50 araç ile Sokak Hayvanlarına Soğuk ve Karlı Günlerde 2 ton mama dağıtılacak.

- 32 bin 325 iş makinesi

Afet Teknik Destek ve İkmal Grubu'nca; 14 bin 18 personel, İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı toplam 32 bin 325 iş makinesi, 2 bin 969 makine ve ekipman ile hizmet verilecek.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

- 6 bot hizmete hazır

Arama Kurtarma Grubu'nca; 363 personel, 54 araç ve 6 bot ile hizmet verilecek.

27 Kasım'da başlıyor

Elektrikli Skuter Yönetmeliği doğrultusunda izin süreleri sona eren firmaların paylaşımlı e-skuter izni alması için başvuru koşulları belirlendi. Yönetmeliğin 13. maddesinin 2 bendinde "12'nci maddeye göre verilecek e-skuter izin süresi, e-skuter izninin verildiği karar tarihinden itibaren 2 yıldır." koşulu uyarınca, operatörlerin izin sürelerinin yenilenmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'na başvurmaları gerekiyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yetki belgesi almış e-skuter operatörleri için 27 Kasım 2023'te başlayacak başvurular 18 Aralık 2023'te sona erecek.

3 günde önemli değişim

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 2 şehirde 3 milyon insanın içme suyu ihtiyacını karşılayan ve Marmara Bölgesi'nin en büyük doğal kaynağı olan Sapanca Gölü'ne gözü gibi bakıyor. Başkan Ekrem Yüce'nin büyük bir hassasiyet gösterdiği gölün korunması ve içme suyu kalitesinin artırılması yönündeki çalışmalar pürdikkat sürdürülüyor. Büyükşehir Belediyesi, son yağışlarla birlikte Sapanca Gölü'nde 9 santimetre bir dikey yükseliş gözlendiğini ve seviyenin 31.68'e kadar yükseldiğini açıkladı.

Başkan Altay köprülü kavşağı TOGG ile test etti

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımında son aşamaya gelinen Adana Çevre Yolu Sedirler Köprülü Kavşağı'nın alt geçidini trafiğe açtı. Köprülü kavşağın alt geçit bölümünde makam aracıyla ilk sürüşü gerçekleştiren Başkan Altay, Konya trafiğini rahatlatma adına Adana Çevre Yolu Sedirler Köprülü Kavşağı'nın büyük önem taşıdığına işaret etti. Altay, köprülü kavşaktaki çalışmaların diğer kavşaklardan daha önde olduğunu belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Buranın inşaatında artık son aşamaya geldik. Fiilen ilk araç geçişini yaparak trafiğe açmış oluyoruz. Şehrimize hayırlı olsun. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bariyerleriyle, asfaltıyla, ışıklandırmasıyla Konya'mıza yakışan bir eser oldu. İyi günlerde kullanılmasını temenni ediyorum. Yıl sonuna kadar da tamamlayıp, üst kısımdaki trafiği de açarak, şehrimizin hizmetine sunmuş olacağız. Bunun için ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Toplam 1 milyar liralık bir yatırımla gerçekleştirdiğimiz köprülü kavşaklar, Konya trafiğinin rahatlamasına vesile olacak. Çalışan arkadaşlarımız çok gayretli bir çaba ortaya koydular ve şu an itibarıyla artık finali görmeye çok yaklaşmış olduk. Darısı, inşaatı devam eden diğer köprülü kavşaklarımızın başına olsun."