Bir Çocuk Bir Dilek

İstanbul Valiliği, "Bir Çocuk Bir Dilek" projesiyle maddi geliri yetersiz ailelerin yetim ya da öksüz çocuklarının üç hayalinden birini gerçekleştiriyor. Projenin detaylarını İstanbul Valisi Davut Gül, Milliyet'e anlattı.

İstanbul Valisi Davut Gül'ün, Gaziantep'ten İstanbul'a atandığı ilk gün kendisiyle bir araya gelmiştim. Sayın Vali'ye hem hayırlı olsun dileklerimi iletmiş hem de İstanbul'da göreve başladı ilk gün önceliklerinin ne olduğunu sormuştum. İstanbul'a gelir gelmez ilk röportajını Milliyet'e veren Vali Gül de bana "Birinci önceliğim deprem, ikinci önceliğim İstanbul'da okuyan öğrenciler, üçüncü önceliğim ise yollardaki düğün-asker konvoyları ve çakarlı lamba takan araçlar" demişti. Vali Gül, dediklerini bir bir yerine getiriyor. Göreve başlayalı daha altı ay olmasına rağmen sıraladığı üç hedefin ikisini hayata geçirdi bile. İstanbul trafiğindeki çakarlı araçlarla topyekûn bir mücadele başlattı. Düğün ve asker konvoylarını mercek altına aldı. Eğitimde göreve geldiğinde dolaştığı 39 ilçedeki okullar ve öğrenciler hakkında bilgi almıştı. Eğitimle ilgili projesinin de startını 5 bin 13 çocuğa gönderdiği mektupla başlattı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

En güzel proje

Gelelim projenin detaylarına: Projenin adı "Bir Çocuk Bir Dilek". Sosyal hizmet uzmanlarının çocuklara ulaştırdığı mektupların cevapları, bir hafta sonra yine sosyal hizmet uzmanları tarafından çocuklardan alınarak tasnif edildi. Çocukların dilekleri, proje için hazırlanan https:www.1cocuk1dilek.org sitesinde yayınlanmaya başlandı. İstanbul Valiliği tarafından yürütülen projeye hayırseverler de bağış yaparak katkıda bulunabiliyor. Hayırseverler, İstanbul Çocukları Vakfı'na yapacağı bağışla onların dileklerini yerine getirebiliyor. Valiliğin başlattığı projeye katılan çocuklarla İstanbul Valiliği'nde bir araya geldik. Vali Gül, çocuklarla tek tek sohbet etti ve minik misafirlerine pasta ikram etti. Çocukların her birinin başka başka talepleri oldu. Hepsi hemen hemen bilgisayar, telefon ve benzeri elektronik taleplerde bulundu. Bir öğrenci Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun ile tanışmak istedi. Diğer bir kız öğrenci de yüzücü olmak isteğini ifade etti.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

"Yerine getireceğiz"

Çocukları dinleyen Vali Gül, "Biz yaklaşık altı bin beş yüz civarındaki çocuğu mektup yazdık. Mektup yazarken Cumhuriyet'in 100. yılı olduğunu, 100 yılı geride bıraktığımızı ve İl Valisi olarak hayırseverlerimizin desteğiyle çocuklarımızın bir dileklerini yerine getirmek istediğimizi bunun için üç dilek yazmalarını istirham ettik. Çocuklarımız da kendileri için en öncelikli dileklerini yazdılar. Bu üç dilekten birini yerine getireceğiz" dedi.

Minik öğrenciden Duygulandıran talep

Bir çocuğun öyle bir talebi vardı ki yürekleri ısıttı. Sultangazi İlköğretim Vakfı'nda okuyan 9 yaşındaki Esmira Korkmaz ne bir bilgisayar ne de başka bir şey istedi. Vefat eden babasının mezarının yapılmasını talep etti. Esmira Yılmaz'ın babası dokuz yıl önce Manisa Kırkağaç'ta trafik kazası geçirerek hayatını kaybetmiş. Minik öğrenci bu talebini Vali Gül'e ilettiğinde duygusal anlar yaşandı. Çocuğunun bu talebini duyan anne Sibel Korkmaz duygulandı ve kızının bu isteğinin Valilik tarafından karşılanmasının kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Körfez'e demirledi

Türkiye'nin millî gururu TCG Anadolu, yarın başlayacak ziyaret programı öncesinde İzmit Körfezi'ne demir attı. Türkiye'nin en büyük yerli ve millî gemisi TCG Anadolu, 30 Kasım Perşembe'den 6 Aralık Çarşamba gününe kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'nin liman kentlerini dolaşan TCG Anadolu'yu Kocaeli'den ve çevre illerden yüz binlerce kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. TCG Anadolu'yu ziyaret edecekler için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin ana hizmet binası arkasındaki otopark alanında giriş ve bekleme çadırı oluşturuldu. Buradan giriş yapacak ziyaretçiler, 1 Mart Vapur İskelesi'ne kadar uzanan koridordan geçecek. Büyükşehir, 1 Mart Vapur İskelesi'nden deniz araçlarıyla TCG Anadolu'ya seferler düzenleyecek.

Turizme kazandırıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehrin kültürel ve doğal zenginliklerini turizme kazandırmak ve Konya'daki turizm çeşitliliğini artırmak amacıyla Hadim, Taşkent ve Bozkır ilçelerini içine alan 102 kilometrelik tarihi Zengibar Yürüyüş Yolu'nda yürütülen keşif, rota kaydı, yön levhaları ve düzenleme çalışmalarını tamamladı. Ayrıca Bozkır ve Bolay Yaylası'nda başlangıç ve bitiş noktalarında takların montajı da yapılarak yürüyüşçülerin hizmetine sunuldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarihin izlerini taşıyan ve büyüleyici manzaralarla dolu Zengibar Yürüyüş Yolu'nun Türkiye'nin doğa ve tarihi buluşturan yeni yürüyüş rotası olacağını belirterek, tarih ve doğayla iç içe olmak isteyen tüm doğa tutkunlarını Zengibar Yürüyüş Yolu'nu keşfetmeye davet etti.

Kuşadası, yağmur suyu hasadı için düğmeye bastı

Dünyada küresel ısınmanın buharlaşmayı artırmasıyla değişen hava koşulları, Türkiye'de sonbahar ve kış mevsiminde geçmiş yıllara oranla beklenmedik şekilde aşırı yağışlara, yaz döneminde ise kuraklığa neden olmaya başladı. Kuşadası Belediyesi de kentin sahip olduğu doğal kaynakları verimli kullanmak, yağmur sularının neden olduğu taşkınların önüne geçebilmek ve kuraklıkla mücadele etmek amacıyla yağmur suyu hasadı yapmak için düğmeye bastı. Kuşadası Belediyesi bünyesinde, Başkan Ömer Günel'in talimatıyla bu kapsamda bir ekip kuruldu. Çevre mühendisleri, peyzaj mimarları ve şehir plancılarından oluşan ekip, Kuşadası'nın su odaklı planlanması, mevcut su kaynaklarının etkin bir şekilde yönetilmesi, değişen iklimle birlikte şiddeti artan taşkın ve kuraklık başta olmak üzere su kaynaklı tüm problemler için kentin hem merkezinde hem de kırsal alanlarında çözümler üretecek. Kuşadası Belediyesi, İzmir, Muğla ve Ordu büyükşehir belediyelerinin yaşama geçirdiği uygulamayı Türkiye'de gerçekleştirecek ilk kıyı ilçe belediyesi olacak.

Muammer Keskin'den adaylık açıklaması

"Şişli'de başka bir yerel yönetim mümkün" mottosu ile 2019 yılından bu yana, belediye başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Muammer Keskin, Şişli Belediye Başkanlığı'na yeniden aday adaylığını açıkladı. Başkan Keskin, 28 Kasım Salı günü Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şişli İlçe Başkanlığı'na gelerek, adaylık başvurusunu teslim etti.

Adana'da kartlar yeniden dağıldı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in karşısında Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek veren, hatta Adana'dan getirdiği, büyük çoğunluğu belediye çalışanı olan izleyicilerle kongreyi dizayn etmeye çalışan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın ikinci dönem için tekrar adaylığı partide tartışma konusu haline geldi. Özgür Özel'in Genel Başkanlığı'na kadar Adana'da CHP'yi tek elden yönetme gayreti gösteren, ilçe yöneticilerinden gençlik kollarına, delegelerden meclis üyelerine, belediye başkanlığından milletvekilliğine kadar tüm adayların belirlenmesinde ağırlığını ortaya koyan Zeydan Karalar'ın "bu tavrı" yüzünden kendi geleceği de tartışılır hale geldi. Kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu lehine aldığı tutum ve gösterdiği gayret de soruna tuz biber ekti; krizin boyutunu âdeta daha da büyüttü. CHP'li Adana milletvekilleri Burhanettin Bulut ile Ayhan Barut'u kurultaya kadar yok sayarak, deyim yerindeyse "söz hakkı" bile vermeyerek görmezden gelen Zeydan Karalar'ın işi zorlaştı. Zira Adana'da bu iki isim artık tam anlamıyla "belirleyici" konuma geldi. Kurultaya dek malum nedenlerle üstü çizilen, görmezden gelinen ve siyaseten yok sayılan şimdinin Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut ile Milletvekili Ayhan Barut, Adana'da artık başat aktör olarak öne çıktı. Adana'da aday belirlemede söz sahibi olacağı konuşulan Bulut ve Barut'un şimdi nasıl bir strateji izleyeceği merakla bekleniyor.