Balıkesir'de üretici şimdi daha güçlü

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kırsala hizmeti yağmur gibi yağdırıyor.Başkan, uygulamaya aldığı Mobil Toprak Analiz Cihazını da kullanarak toprağı analiz etti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kırsal kesime hizmeti yağmur gibi yağdırıyor. Altıeylül ilçesinin Cinge Mahallesi'ne daha önce selektör makinesi ve sarımsak ekim makinesini veren Başkan Yılmaz, şimdi de ilk kez uygulamaya aldığı Mobil Toprak Analiz Cihazını kullanarak toprağı analiz etti.

Geçen hafta Balıkesir'deydim. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, köyleri tek tek geziyor ve köylülerin ve çiftçilerin ne isteği varsa yerine getirmeye çalışıyor. Balıkesir son yıllarda belki de tarıma en çok destek veren illerden biri. 2019 yılından bu yana tarıma 300 milyon lira destek sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, beraberinde Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı ile sarımsak üretimiyle bilinen Cinge Mahallesi'ni ziyaret etti. Mahalle Muhtarı Ali Kılınç ve mahallelilerin güler yüz ve sevgiyle karşıladığı Başkan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından üreticilere verilen tarım makinelerini inceldi. Başkan Yılmaz, traktöre binerek ilk sarımsak ekimini yaptı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Bir saatte ekiyor

Kırsal kesime yatırımlarını hız kesmeden sürdürdüklerine işaret eden Başkan Yılmaz, çalışmaları şöyle anlatı: "Geçtiğimiz günlerde 25 adet tohum eleme makinesini kırsal mahallelerimize dağıttık. Hem selektör makinesinin hem de sarımsak ekim makinesinin nasıl çalıştığını, üreticimize nasıl fayda sağladığını yerinde görelim istedik. Sarımsak ekim makinesi gelmeden önce 13 kadınımız bir günde bir dönümü zor bitiriyordu. Şimdi ise bir saatte sarımsak ekimi tamamlanıyor. Cinge'yi pilot bölge seçtik. Cinge'de mobil toprak analiz cihazımızı kullanıma sunduk. Cihaz 25 dakikada toprağı analiz ederek, toprak hakkında tüm bilgiyi veriyor. Cihaz sayesinde üreticilerimiz artık toprağa; gübreyi, vitamini daha bilinçli olarak atacak. Hem maddi hem de verim bakımından üreticimize büyük fayda sağlayacak. Cihazın tarlaya özel oluşturduğu gübreleme programı sayesinde çiftçi optimum toprak sağlığı ve daha yüksek verim elde edecek. Cihazımızı kullanmak isteyen çiftçilerimiz 444 40 10 numaralı çağrı merkezimizi arayarak talepte bulunabilirler."

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Topuklu Efe Çine'de fide dağıttı

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluşarak, Ata tohumlarından elde edilen fidelerin dağıtımını yaptı. Fide dağıtımında Çerçioğlu'na, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve Çineli muhtarlar da eşlik etti. Dinçer'i makamında da ziyaret eden Çerçioğlu, Ata tohumlarını korumaya devam edeceklerini söyledi. Çerçioğlu, "Bu yıl sadece kışlık 1 milyon 500 bin fide dağıtacağız. Vatandaşlarımızdan da Ata tohumlarına sahip çıkarak tohumluk almalarını istiyoruz. Dağıtımlarımızı önümüzdeki günlerde de sürdüreceğiz" bilgisini verdi.

Buğday pazarında kura çekimi

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Buğday Pazarı esnafına tahsis edilecek dükkânların kura çekimi törenle gerçekleştirildi. 6 Şubat tarihinde yaşanan depremler sonrasında mağdur olan esnafın yanında olmak için çalışmalarda bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hüzünlü bir ortamda, mutlu bir günde Buğday Pazarı esnafına dükkânlarını teslim etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Gürkan, kura çekimiyle dükkânlarını teslim alan esnaftan bir yıl kira alınmayacağını da müjdeledi. Kura çekimi programına Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şevket Keskin, Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan ile esnaf katıldı.

strong class'read-more-detail'Haberin Devamı

Sakarya'yı daha da ileriye taşıyacağız

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından düzenlenen Gençlik Buluşmalarına katıldı. Programda gençlere tavsiyelerde bulunan Başkan Yüce "Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizin eğitimine önem veriyor, eğitim altyapısını güçlendirerek, geleceğin liderlerini yetiştirmeye gayret gösteriyoruz. Sizler, bu ülkenin aydınlık yarınlarını inşa edecek olan nesilsiniz. Sizlere güveniyor ve inanıyoruz" dedi.

Turuncu bayrama hazırlanıyor

Seferihisar'ın köklü geleneklerinden biri olan Mandalina Şenliği'nin, bu yıl 23'üncüsü düzenleniyor. Seferihisar Belediyesi tarafından hazırlıkları sürdürülen şenlikte, birbirinden eğlenceli etkinliklere, dans gösterilerine, ikramlara ve yarışmalara yer verilecek. Seferihisar Belediyesi 23'üncü Mandalina Şenliği, 10 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek. Şenlik, Seferihisar Kapalı Pazaryeri'nde saat 14.00'te başlayacak.

Depremzede miniklerin okul sevinci

Bursa'nın Nilüfer Belediyesi deprem bölgesindeki yaraları dayanışma içinde sarabilmek için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Belediyenin, Almanya'daki Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu ve Nilüferli kadınların işbirliğiyle Samandağ'da depremzede minikler için inşa ettiği anaokulu törenle hizmete açıldı.