Özgür Özel'in sopranosu

HEDEP'li Pervin Buldan'la el ele tutuştu. Sanatçı kimliğinden çok, bölücü kimliği ve Türkiye düşmanlığı ile öne çıkan Soprano Pervin Chakar'ın İstanbul'daki konserine gitti. Önünde eğildi, elini öptü.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den bahsediyorum.

Sonra da bunu sosyal medya hesabından paylaştı. Tepkiler üzerine Parti Sözcüsü Deniz Yücel, hemen "sanat" kalkanına sarıldı. "Sanat evrenseldir" deyip, yaşananların olağan dışı olmadığını söyledi.

Hayır, olağandışı, hem de sarsıcı ölçüde olağandışı.

Yere göğe sığdıramadıkları kadını dinledim. Sanatçı olarak hiçbir özelliği yok. Vasat denilebilecek bir ses. Öne çıkan tek özelliği, Türkiye aleyhine yaptığı konuşmalar. Kimse çarpıtmasın, Kürt olması, Kürtçe parçalar seslendirmesi de önemli değil. Yasak değil ki bu, zaten herkes yapıyor. Ama bu kadın, "statü" istiyor. Türkiye'nin bölünüp parçalanmasına savunuyor.

Peki, Özgür Özel gerçekten sanat aşığı ve sanata çok önem veren bir isim mi Eldeki veriler, gerçeğin hiç de öyle olmadığını gösteriyor.

Öyle olsaydı eğer, bizim dünyaca ünlü tenorumuz, Devlet Opera ve Balesi eski Genel Müdürü Murat Karahan'ın bir kere olsun konserine giderdi. Ayrıca, bugün o kurumun başında olan, Fransa'da pek çok ödüle layık görülen Tan Sağtürk'ü sahnede bir kez olsun izlerdi.

Yapmadı bunları. Ama onların eline su bile dökemeyecek Pervin Chakar'ın konserine koştu. Önünde eğildi, elini öptü.

Demek ki mesele sanat filan değil!

Bizim bir Leyla Gencer'imiz vardı. Operamızın "diva"sıydı ve Dünya Opera Tarihi'ne imza attı. İtalyan Soprano Maria Callas'ın tahtını sarstı.

Bilir mi acaba Özgür Özel kendisini

Dünyaca ünlü mezzosoprano Asude Karayavuz, Avrupa'dan İtalya'ya bütün sanatseverler tarafından bilinir ve tanınır. Bir bilgisi var mıdır acaba Özgür Özel'in Asude Hanım hakkında

Kartal Karageyik, Burak Bilgili, Mert Süngü, Aydın Uştuk, Hakan Aysev, Seda Ayazlı, Mehlika Karadeniz ve daha pek çok dünya çapındaki sanatçılarımızdan hangi birini gidip dinlemiştir