Kılıçdaroğlu'nu aratmıyor

"Değişim, değişim" denildi. Kemal Kılıçdaroğlu gönderildi, yerine Ekrem İmamoğlu destekli Özgür Özel getirildi.

Peki, CHP'de ne değişti Hiçbir şey. Hatta Kılıçdaroğlu'ndan daha problemli bir yapı ve dil ortaya çıktı.

Bakın, Özgür Özel ne dedi:

"Kürtler belediye başkanı seçiyor, ama siz belediyelere kayyum atıyorsunuz."

Hızını alamayıp daha da ileri gitti. "Sizin bu uygulamanız yüzünden, Kürtler Türkiye'de daha az eşittir" dedi.

Çok problemli, rahatsız edici, hatta bölücü bir dil bu. Birincisi, Türkiye'de Kürtlere ait ayrı bölgeler varmış ve oralarda belediye başkanları seçiyorlarmış anlamı çıkıyor. İkincisi, bu ülkenin asli unsurları olan Kürt vatandaşlarımız, "ikinci sınıf" insanlarmış gibi gösteriliyor.

Doğru değil tabii ki bu.

Kayyum meselesine gelince...

Bazı belediyelere niye kayyum atanıyor Başkanları Kürt olduğu için mi Tabii ki değil. Türkiye'de pek çok Kürt kökenli belediye başkanı var. Yerlerine kayyum atananlar ise devede kulak. Çoğu yerinde duruyor, başkanlık görevine devam ediyor...

Demek ki...

Türk ya da Kürt meselesi değil bu. Terör ve Türkiye'nin birlik ve beraberlik meselesi! Türk olsalardı ve kanuni sınırların dışına çıksalardı da sonuç değişmeyecekti. Oralara da kayyum atanacaktı. Nitekim Türk kökenli olmasına rağmen görevinden alınan belediye başkanlarına ait pek çok örnek var.

Yerlerine kayyum atanan belediye başkanlarının ne yaptıklarına gelince...

Terör örgütleri ile el ele, kol kola verdiler. Devletin gönderdiği paraları vatandaşın refahı için harcamadılar. Terörün finansmanında kullandılar. Belediyeleri terör örgütünün birer yan kuruluşu haline getirdiler.

Hendek olaylarında en acı şekilde yaşadık bunları. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne isyan bayrağı açtılar. Öz Yönetim ilan ettiler. Bazı belediyeler de bütün imkanlarını onlara tahsis ettiler. Vesaire, vesaire...

Ne yapacaktı devlet

Özgür Özel ve avanesi bu sözleri sarf etmesin diye sırtlarını mı sıvazlayacaktı Onlara